EL - Real ''zaleđen'' u Moskvi na 55 poena, Valensija kući pevajući!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.01.2020.
20:00
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo u Moskvi, Valensija ostvarila važnu pobedu u gostima.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Evroligaški derbi večeri u okviru 19. kola odigran je u Moskvi, gde je CSKA savladao madridski Real rezultatom 60:55.

Veoma ''tvrda'' utakmica, prava rovovska borba, uz čvrste odbrane, ali i dosta grešaka, pa utisak baš i nije onakav kakvom smo se nadali.

Junak utakmice bio je Kajl Hajns, koji je u ključnim trenucima meča bio u glavnoj ulozi, pre svega u odbrani. Uz njega, meč je prelomio i Darun Hiliard, koji je svojom trojkom na 37 sekundi pre kraja doneo četiri poena prednosti Moskovljanima, što Real do kraja nije uspeo da stigne.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Majk Džejms sa 19 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, Hilijard je upisao 14, a Hajns 10, uz šest skokova.

U Realu dvocifreni Trej Tompkins sa 14 i Fakundo Kampaco sa 11 poena.

Za to vreme, važnu pobedu ostvarila je Valensija, koja je kao gost, bez povređenog Bojana Dubljevića, savladala ruski Himki rezultatom 84:75.

Ovo je Valensiji deveta pobeda u 19 odigranih mečeva, približila se ekipama iz gornjeg dela tabele, dok Himki sada, posle četvrtog uzastopnog poraza, ima skor 8-11.

Gosti su odlično odigrali prvu četvrtinu, ubacili 29 poena i stekli blagu rezultatsku prednost, a Himki je uzvratio u drugom kvartalu i na poluvreme otišao sa prednošću od 47:44.

Drugo poluvrenme proteklo je u neizvesnoj borbi, ali kako se meč bližio kraju, Valensija je igrala sve bolje i na kraju zasluženo stigla do trijumfa.

Fernando San Emeterio je sa 18 poena i pet asistencija bio najefikasniji u ekipi Valensije, dok naš Vanja Marinković za oko pet minuta na terenu nije uspeo da se upiše u strelce. Tri puta je šutirao iz igre, sva tri puta promašio.

U Himkiju 18 poena Šveda, po pet skokova i asistencija, a naš reprezentativac Stefan Jović je meč završio sa 8 poena, pet asistencija i četiri skoka.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke