EL: Rudi šokirao punu "OAKA Arenu", Makabi ne odustaje od plej-ofa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.03.2019.
22:08
Izvor: Sportske.net

Real je nadoknadio minus od 18 poena i slavio u Atini trojkom Rudija Fernandeza u poslednjoj sekundi.

EPA-EFE/PETE ANDREOU
EPA-EFE/PETE ANDREOU

Povezane vesti

Nestvaran rasplet utakmice u "OAKA Areni", Panatinaikos je vodio celim tokom susreta, da bi Real došao do prvog vođstva i pobede nakon trojke Rudija Fernandeza sa zvukom sirene, na kraju 73:74 za aktuelnog prvaka Evrope.

Krenuli su silovito domaći košarkaši, dobili su prvi kvartal sa 32:14.

Ipak, Real je pokazao da će skupo prodati kožu, iako im pobeda ne predstavlja previše, dobijaju drugu deonicu sa 19:13 i na veliki odmor odlaze sa 12 poena u zaostatku.

Nastavio je Real u trećem kvartalu da topi prednost rivala, na poslednji odmor otišli su sa šest poena minusa.

Iz minuta u minut su se približavali domaćinu u poslednjoj četvrtini, sve je stalo u napadu kod ekipe Rika Pitina, pa je Real prišao na dva poena zaostatka na oko dva minuta do kraja.

Prišli su i na pola koša zaostatka, nakon što je Tavareš bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.

Imao je Real napad za pobedu, spetljao se Kampaco, izbacio je nekako loptu do Fernandeza, koji je bio na devet metar od koša rivala, uspeo je iskusni Španac nekako da uputi šut ka košu rivala pre isteka vremena i da pogodi iz nemoguće pozicije za pobedu Reala u grčkoj prestonici!

Madriđane je predvodio Tavareš sa 14 poena i 16 skokova, pratili su ga junak Rudi Fernandez sa 13 poena, Ljulj sa 12 i Tompkins sa 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu po 14 poena Lengforda i Kalatesa, devet je dodao Papajanis, po osam su upisali DeŠon Tomas i Kilpatrik.


Nikola Radicevic Skoti Vilbekin Gran Kanarija Makabi Tel Aviv
Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Makabi je na kratko skočio na osmo mesto i u poslednjem kolu će biti odlučeno da li ćemo ih gledati u doigravanju, slavili su očekivano protiv Gran Kanarije sa ubedljivih 90:55.

Dozvolili su Granki samo devet poena u prvoj deonici, na prvi odmor otišli su sa 12 poena prednosti.

Zaigrali su gosti bolje u nastavku, ali se Makabi nije opuštao, povećali su suficit na 18 poena pred odlazak na veliki odmor.

Sve je postalo jasno nakon treće deonice, koju je Makabi dobio sa 16:15, pa su na poslednju pauzu otišli sa 19 poena viška.

Nastavili su da uvećavaju prednost i u poslednjih 10 minuta, te su na kraju veoma ubedljivo slavili.

Istakao se Aleks Tajus sa 20 poena, pratili su ga Vilbekin sa 12, O'Brajant sa 11 (8sk), kao i mladi Deni Avdija i Terik Blek (8sk) sa po 10 poena.

U poraženom sastavu dvocifren samo Stroberi sa 11 poena, devet je dodao Hena, Nikola Radičević za 10 minuta bez poena, upisao je jedan skok, ali i jednu izgubljenu loptu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke