EL - Šampion dolijao na Bosforu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
20:17
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope i do večeras jedini klub sa maksimalnim učinkom u Evroligi pretrpeo je prvi poraz u sezoni. Blatova Darušafaka prva "uzela skalp" ekipi CSKA.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Moskovski CSKA pretrpeo je večeras prvi poraz u sezoni, pošto je u okviru 7. kola Evrolige izgubio od Darušafake u Istanbulu rezultatom 91:83 (30:18, 19:19, 24:20, 18:26).

Košarkaše moskovskog CSKA poraza je koštalo izuzetno loše otvaranje utakmice, ali i slabi procenti u šutu za tri poena tokom čitavog susreta.

Darušafaka je meč otvorila serijom 13:0 a za prvih deset minuta uspela je da ubaci 30 poena, pa je u jednom momentu domaćin imao i maksimalnih +18 (27:9) protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Istanbulski sastav imao je dvocifrenu prednost sve do završnice drugog kvartala kada "Armejci" smanjuju na 45:37 ali su domaći na odmor ipak otišli sa 12 poena razlike (49:37).

Uprkos dobroj igri Darušafake i činjenici da je turski predstavnik u dva navrata imao po 18 poena prednosti, utakmica je ipak ušla u neizvesnu završnicu.

Moskovljani su u poslednjoj četvrtini nadoknadili zaostatak od 16 poena, koliko je Darušafaka imala na kraju trećeg perioda, pa smo u poslednja dva minuta videli pravu dramu.

Gosti su posle slobodnih bacanja Nanda De Koloa smanjili na "pola koša" razlike i činilo se da su spremni za preokret, ali je onda Vil Kliburn uzeo stvari u svoje ruke i "mini serijom" 5:0 uz dva skoka u odbrani rešio pitanje pobednika.

Darušafaka je na kraju uspela da upiše petu pobedu u Evroligi, treću uzastopnu, dok je CSKA doživeo prvi poraz u svim takmičenjima posle 11 pobeda.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu večeras je bio Džejms Anderson sa 20 poena i 3 skoka, a pratio ga je Bredli Vonamejker sa 18 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Kod gostiju su najefikasniji bili Kori Higins i Nando De Kolo sa po 17 poena, a Miloš Teodosić je ostvario "dabl-dabl" učinak od 15 poena i 10 asstencija.

U narednom kolu Darušafaka gostuje Galatasaraju, dok će prvoplasirana ekipa na tabeli dočekati Žalgiris.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikolas Batum
Thursday, 17.11.2016
00:04

Kad je Darusafaka pobedila u Beogradu, neki rekose da je to trenutno uz Zalgiris najgori tim u Evroligi.