EL - Šampion ostao u igri, Bajern dolazi po pobedu u Beograd!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.12.2015.
21:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida savladali su minhenski Bajern u "Audi Domu" čime su zadržali šanse da se plasiraju u TOP 16 fazu Evrolige. Bajern će u poslednjem kolu morati da pobedi Zvezdu ukoliko želi u TOP 16.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Mnogi su nakon poraza u "Pioniru" otpisali šampiona Evrope i najavili da će Real Madrid ostati bez plasmana u TOP 16 fazu Evrolige, a ispostavilo se da je Kraljevski klub došao na korak od ostvarenja zacrtanog cilja.

Košarkaši Real Madrida savladali su Bajern u "Audi Domu" rezultatom 86:67 (20:18, 16:20, 29:13, 21:16) čime su dobrano zakomplikovali situaciju u grupi "A" ali su u isto vreme sebi otvorili put ka plasmanu u TOP 16.

Rezultatski izjednačena utakmica u prvom poluvremenu prelomljena je u korist gostujuće ekipe tokom treće četvrtine koju je Real Madrid dobio sa dvocifrenom razlikom.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Gustavo Ajon sa 22 poena, 9 skokova, 6 ukradenih lopti i 4 asistencije, a pratio ga je Serhio Ljulj sa 18 poena i 5 asistencija.

Tim Svetislava Pešića predvodio je Kej Si Rivers sa 22 poena i 4 skoka, dok je srpski internacionalac Duško Savanović postigao 9 poena uz 8 skokova.

Madriđani su na taj način stigli do četvrte pobede u grupnoj fazi Evrolige pa će mu za plasman u TOP 16 fazu biti potreban trijumf nad Strazburom u poslednjem kolu.

Što se tiče Bajerna, nemački sastav će svakako morati da pobedi Crvenu zvezdu Telekom u Beogradu ako želi u TOP 16, a samo od rezultata u Istanbulu zavisiće da li će Nemcima biti potrebna bilo kakva pobeda ili ona sa više od 11 poena razlike.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke