EL - Šampion strepi posle poraza u Madridu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.03.2015.
23:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida savladali su aktuelnog prvaka Evrope u poslednjoj utakmici 12. kola TOP 16 faze čime su zadržali lidersku poziciju u grupi "E" i ujedno stavili Makabi u neugodan položaj uoči poslednja dva kola.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Borba za plasman u četvrtfinale Evrolige mogla bi da se ispostavi mnogo interesantnijom no što se dalo zaključiti posle prvih nekoliko kola u grupi "E".

Naša Crvena zvezda Telekom ostala je bez šansi za plasman u eliminacionu fazu ali će se zato Alba boriti sa Panatinaikosom i Makabijem za četvrto mesto.

Za takvu situaciju u velikoj meri su zaslužni i košarkaši Real Madrida koji su u poslednjoj utakmici 12. kola TOP 16 faze savladali Makabi rezultatom 86:75 (27:13, 19:27, 20:14, 20:21) i tako ostavili šampiona Evrope da strepi za plasman u četvrtfinale.

Džejsi Kerol i Felipe Rejes bili su najefikasniji u desetoj pobedi Real Madrida. Kerol je postigao 18 poena, dok je prekaljeni centar participirao sa 16 poena i 9 skokova.

U ekipi Makabija iz Tel Aviva istakao se Brajan Rendl sa 17 poena i 7 skokova, dok su dvocifren učinak ostvarili još Džeremi Pargo (14 pts) i Džo Aleksander (12 pts).

Posle 12. kola u grupi "E" vodi Real Madrid sa skorom 10-2 a "El Klasiko" koji je na programu naredne nedelje odlučiće o tome da li Kraljevski klub kao provi u grupi ide u četvrtfinale ili će se borba sa Barselonom voditi do poslednjeg kola.

Katalonci imaju pobedu manje od Real Madrida ali i 24 poena manjka u međusobnom duelu pa će im za preuzimanje prve pozicije na tabeli biti potrebne dve pobede i dva poraza Reala.

Mnogo uzbuđenja moglo bi da bude viđeno u borbi za četvrto mesto pošto Makabi i PAO imaju samo trijumf više u odnosu na petoplasiranu Albu. U narednom kolu klub iz Berlina gostuje u Atini i upravo bi taj meč trebalo da odluči o tome ko će u plej-of.

Makabi se našao u neugodnoj poziciji ali mu na ruku ide to što u pretposlednjem kolu dočekuje Galatasaraj pa bi uz trijumf nad viceprvakom Turske i poraz Albe obezbedio mesto u četvrtfinalu kolo pre kraja TOP 16 faze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke