EL: Šou u Moskvi, "Ćaćo" čuva CSKA!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 21.11.2018.
21:16
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč u ruskoj prestonici i nastavak niza za "Armejce".

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Puleni Dimitrisa Itudisa uspeli su da slave i u osmoj rundi Evrolige, kako su na svom parketu nakon produžetka savladali Žalgiris rezultatom 99:97.

Tesno je bilo tokom čitavih 40 minuta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, gosti iz Kaunasa su nakon prvih 10 minuta imali dva poena prednosti, da bi CSKA do poluvremena prepolovio tu prednost rivala.

Rezultatska klackalica i u nastavku, do trećeg kvartala najveću zabeleženu prednost imao je Žalgiris od pet poena.

Ipak, u poslednjih 10 minuta gosti iz Litvanije uspevaju da naprave kontinuitet, stižu i do devet poena prednosti.

Ali, nisu se "Armejci" predavali, razigrao se u finišu Ćaćo Rodrigez, pogodio je dve trojke u završnici i poravnao rezultata na 40ak sekundi do kraja.

Pogodio je potom Volters za novu prednost Žalgirisa, ali Ćaćo uzvraća istom merom na drugoj strani.

Poslednji napad imali su gosti, na pet sekundi do kraja Volters maši flouter, CSKA hvata loptu, ali Klajburn potom ne uspeva da pogodi sa preko 10 metara, otišlo se u dodatnih pet minuta.

Nakon nove klackalice, na oko minut do kraja susreta, fantastični Serhio Rodrigez pogađa novu trojku, za +3 u korist "Armejaca". Poravnao je Žalgiris, CSKA je vratio prednost sa linije penala, gosti su imali poslednji napad, Nejt Votlers je imao otvorenu trojku, ali je bio kratak, Moskovljani su uhvatili loptu, sve je bilo gotovo, upisali su i osim trijumf u nizu.

Sjajni Rodrigez je meč završio sa 24 poena i šest asistencija, pratio ga je Higins sa 23 poena, dok je odličan bio i Klajburn sa 15 poena i 13 skokova. Dvocifren sa 13 poena i De Kolo, dok je Hanted dodao 10 poena.

U poraženom sastavu 19 poena i osam skokova Kavalijauskasa, 14 je dodao Volters uz devet asistencija, po 13 su upisali Vajt i Grigonis, do je 11 dodao Leo Vesterman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke