EL - Srbin neprijatno iznenadio 'srpski Bajern'!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.11.2014.
22:09
Izvor: Sportske.net

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka grupne faze Evrolige priredili su košarkaši Turova koji su prvu pobedu u istorili elitnog takmičenja ostvarili protiv Pešićevog Bajerna iz Minhena.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Od početka grupne faze Evrolige viđeno je nekoliko neočekivanih rezultata ali se najveće iznenađenje do sada dogodilo u poljskom Zgorzelecu gde je Turov tukao šampiona Nemačke i prošlosezonskog učesnika TOP 16 faze.

Bio je to okršaj debitanta u Evroligi i ekipe koja pretneduje na visok plasman u elitnom takmičenju. Ujedno, duel Turova i Bajerna predstavljao je i okršaj dvojice srpskih trenera Miodraga Rajkovića i Svetislava Pešića.

Turov je slavio rezultatom 89:78 (17:22, 25:17, 28:20, 19:19) čime je poljski šampion upisao istorijsku prvu pobedu u Evroligi a u isto vreme Bajernu naneo treći poraz u tekućoj sezoni.

Damjan Kulig predvodio je Poljake do istorijskog uspeha sa 22 poena, 6 skokova i 3 asistencije, dok je jedna od svetlih tačaka u timu Bajerna večeras bio naš Duško Savanović.

Savanović je za 28 minuta postigao 12 poena i upisao 2 skoka, dok je Vladimir Štimac postigao 2 poena. Vasilije Micić nije igrao.

Bajern se tako našao u nezgodnoj poziciji, na poslednjem mestu na tabeli grupe "C" i pitanje je kako će se u jakoj konkurenciji Nemci vratiti u igru za plasman u TOP 16 fazu.

Poslednja utakmica u grupi "A" odigrana je u Kaunasu gde je domaći Žalgiris vezao treću uzastopnu pobedu (77:71) u duelu sa Uniksom, a aktuelni šampion Makabi Tel Aviv takođe je neprijatno iznenadio pošto je na domaćem terenu poražen od Cedevite rezultatom (73:83)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke