EL - Trinkijeri nije uspeo da nadmudri Real, veliko iznenađenje u Pireju!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.01.2021.
22:34
Izvor: Sportske.net

U Minhenu odluka pala tek posle produžetka.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Uz duel u Moskvi, gde je ranije večeras Barselona savladala CSKA, još jedan derbi 20. kola odigran je u Minhenu, gde je Real posle produžetka slomio otpor Trinkijerijevog Bajerna rezultatom 81:76. U regularnom toku meča rezultat je bio 72:72.

Madriđani su u najvećem delu meča imali rezultatsku prednost, ali Bajern nije odustajao i u finišu regularnog toka je poveo sa 72:70. Na 22 sekunde pre kraja Gabrijel Dek je izjednačio na 72:72, pa se ušlo u dodatnih pet minuta igre.

Serijom 6:0 Real je na početku produžetka stekao osetnu prednost i do kraja domaćima nije dozvolio da uzvrati.

Tavares je sa 26 poena i devet skokova bio najbolji u Realu, a Rejnolds u Bajernu sa 18 poena. Naš Vladimir Lučić je meč završio sa 10 poena, pet skokova i tri asistencije.

Veliko iznenađenje napravio je francuski ASVEL, koji je posle serije poraza večeras uspeo da kao gost u Pireju savlada ekipu Olimpijakosa rezultatom 69:63.

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, francuski tim je u trećoj četvrtini uspeo da stekne osetniju prednost koja je na kraju trećeg kvartala iznosila devet poena razlike.

Predvođen raspoloženim Jabuselom, ASVEL je u poslednjih deset minuta uspeo da izdrži nalete favorizovanog domaćina i odbrani stečenu prednost, za tek šestu pobedu od početka sezone.

Jabusel je sa 19 poena i pet skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, kod domaćih Harison najefikasniji sa 13 postignutih poena.

-

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke