EL: Ulanovas "ugasio svetlo" Mekalumu, za pobedu Žalgirisa nad Unikahom

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.01.2018.
20:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa slavili su u 17. kolu Evrolige.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa slavili su u svojoj dvorani protiv Unikaha rezultatom 79-77.

Unikahi je pripalo prvo poluvreme, gosti iz Malage dobili su prvi kvartal sa dva poena viška, u drugom su dodali gas pa su na odmor otišli sa osam poena suficita.

Domaćin se budi u trećoj deonici, dobijaju taj deo igre sa 20-15 i u poslednjih 10 minuta ulaze sa tri poena zaostatka.

Nastavili su domaći košarkaši da igraju u dobrom ritmu i u odlučujućem kvartalu, stigli su do preokreta, a onda su na minut i po do kraja stekli i sedam poena viška.

Uspeva Unikaha da priđe na tri poena zaostatka, nakon što je na 45 sekundi do kraja alej-up pasom Nedović proigrao Avgustina.

Žaligirs nije iskoristio naredni napad, da bi potom Adam Vačinski smanjio deficit gostiju na samo jedan poen.

Ušlo se u penal završnicu, Micić je promašio drugi penal i ostavio Žalgiris na dva poena viška na samo 10ak sekundi do kraja, Mekalum je krenuo na prodor, ali ga je Edgaras Ulanovas zaustavio rampom, te je domaćin slavio.

Pengos je upisao 16 poena za pobednički sastav, 14 je dodao Jankunas, dok su po 11 upisali Eron Vajt i Ulanovas. Vasa Micić samo tri poena, ali i čak devet asistencija.

Kod gostiju 14 poena Vačinskog, 12 je dodao Avgustin, Nedović se zaustavio na 11, Dijez je bio još jedini dvocifren sa 10 poena, dok je Milosavljević upisao osam poena.

Žalgiris (11-6) je, takođe u uzbudljivoj završnici, upisao pobedu protiv Unkahe (7-10) i u Malagi, te će u generalnom plasmanu, u slučaju istog skora, imati prednost u odnosu na španski sastav.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke