EL - Zvezda umalo do iznenađenja, drama u Istanbulu pripala Feneru!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 04.03.2020.
20:42
Izvor: Sportske.net

"Crveno-belima" presudio bivši košarkaš.

Fenerbahce Beko Twitter
Fenerbahce Beko Twitter

Povezane vesti

U 27. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu od ekipe Fenerbahčea rezultatom 66:63 (22:20, 19:17, 10:14, 15:12).

Nije dobro počelo po momke koje je sa klupe vodio Andrija Gavrilović pošto su Turci meč otvorili serijom 10:2.

Upravo je tada Fener i imao najveću prednost u toku čitavog prvog poluvremena pošto je Zvezda uspela da smanji zaostatak, pre svega dobrim partijama Štimca i Jagodića-Kuridže, pa je rezultat posle prvih deset minuta glasio 22:20 nakon trojke Kevina Pantera.
Sličnu smo sliku gledali i u drugoj četvrtini, ekipa Željka Obradovića je pokušavala da se "odlepi", u jednom trenutku se činilo da će se na poluvreme otići sa većim zaostatkom Zvezde, ali poenima Berona srpski tim se približio na četiri poena razlike - 41:37.
U drugom poluvremenu desio se veliki hendikep za goste kada je raspoloženi Jagodić-Kuridža povredio skočni zglob, a samim tim i završio večerašnju utakmicu. I pored toga, to nije omelo košarkaše Zvezde koji su poenima Brauna i Gista na početku deonice stigli do prvog vođstva na meču.

Vodila se velika bitka u trećoj četvrtini koja se na kraju završila nerešenim rezultatom što nam je garantovalo pravu dramu u finišu - 51:51.

Panter i Gist su ponovo dovodili svoj tim u vođstvo, ali je Fener sredinom poslednje četvrtine preokrenuo rezultat u svoju korist. Usledila je prava rezultatska klackalica, na nešto manje od dva i po minuta do kraja meča Fenerbahče je poenima Veselog sa linije za slobodna bacanja stekao prednost od jednog poena pred odlučujućih 60 sekundi.

Tada je na scenu stupio bivši košarkaš Zvezde Nikola Kalinić koji je pogodio sa distance za dva poena nakon velike greške Lazića i tako prelomio utakmicu u korist domaće ekipe iako je Zvezda na 11 sekundi do kraja meča imala napad.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Lorenco Braun i Kevin Panter sa po 14 poena, Gist je dodao devet, a Perperoglu osam.

Jedini dvocifreni u ekipi Željka Obradovića bio je Nikola Kalinić koji je postigao 10 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ČokoMoko
Thursday, 05.03.2020
08:41

Nije mec prelomio, niti resio Kalina, vec po ko zna koji put Branko Lazic svojim neznanjem!

avatar
Realni Arthur
Wednesday, 04.03.2020
22:06

Ja zaista ne razume svrhu ucestvovanja u Evroligi, niti se izbaci neki mladi igraci, niti nema ko zna kakva zarada, ako ne simbolicno! sta reci za veceras, to nije kosarka nego mucenje, Fener kao pre 20 godina, ocajan, a mi standardno losi!Pa toliko me ovaj Brown nervira, operisan od emocija a na zalost stetan po ekipi, na 61:60 za nas prodao tri lopte bez ikakvog pritiska nego onako rekrativno mozemu se, ima li muda bilo ko u Zvezdu da mu kaze idi bre u PM, pa on licno nama izgubio Kup pre tri nedelje. Ljudi verujte mi, kad su igrali Kalina, Jovic, Mitrovic, ....... i kad smo izgubili nije me bolelo, ali ovo svakog Zvezdasa boli bre, ovakav pristup, ma ko su bre ovi ameri sto igraju bez trunke odgovornosti! Beron ne moze da pogodi okean ali ok, desava se ja njega gotivim bar se zalaguje, ima emocija, kako god pogodi raduje se ko dete, ovi debili Brown i Panter pa oni drze istu kiselu facu kao kad pogode ili kad promasuju! Ne znam, ali zaista me boli ovaj poraz veceras!

avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 06.03.2020
04:28

Zalaguje??? Bože dragi...

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 04.03.2020
21:59

Dobijenu utakmicu izgubismo,no dobro,svakako imamo druge prioritete,zao mi samo Kuridze nadam se da nije teze povredjen.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 04.03.2020
21:43

Četvrti poraz u nizu - TOP9 je tako blizu. Srećan sudija koji ne zna da im se u poslednjem minutu trokoraci ne sviraju svima koji slave.