EL - Zvezda više nije nepobediva!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.10.2014.
19:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su večeras prvi poraz u novoj sezoni pošto su u drugom kolu grupne faze Evrolige savladani u Kleipedi na gostovanju litvanskom Neptunasu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije do večeras je imao fantastičan skor od 5 pobeda na isto toliko odigranih utakmica u ABA i Evroligi, ali se večeras na putu crveno-belima isprečio neugodni Neptunas.

Tim koji su mnogi smatrali autsajderom u grupi "D" savladao je Crvenu zvezdu Telekom rezultatom 83:81 (25:20, 22:17, 20:24, 16:20) u okviru drugog kola grupne faze Evrolige.

Litvanski sastav do pobede je stigao uz pomoć najačeg oružja litvanske škole košarke - nestvarno dobrog šuta za tri poena koji je tokom prvog poluvremena služio igrače Neptunasa gotovo bez greške.

Sa procentom šuta iz igre od preko 70% uspešnosti Zvezda nije imala šanse pa je tako tokom druge deonice Neptunas stigao i do neverovatnih 20 poena prednosti!

Izabranici Dejana Radonjića nekako su uspeli da smanje prednost domaćina na "pristojnih" +10 do odlaska na odmor a do prvog izjednačenja crveno-beli su u nastavku stigli osam minuta pre kraja (69:69) kada su Dangubić i Blažič ubacili po trojku.

Taman kada su košarkaši Crvene zvezde Telekom anulirali prednost koju su stizali sve vreme usledila je serija grešaka odnosno ukradenih lopti Mustafe Šakura koji je domaćinu omogućio da četiri minuta pre kraja ode na +7 (81:74).

Usledila je potom Zvezdina serija 0:7 ali je Vasilijus tri sekunde pre kraja šutem iz očaja doneo pobedu Neptunasu koji je na taj način naneo prvi poraz Crvenoj zvezdi Telekom u novoj sezoni.

Neverovatnu partiju u dresu Neptunasa pružio je Deividas Gailius koji je za 27 minuta igre ubacio 19 poena i ostvario 5 skokova. Mustafa Šakur uradio je veliki posao za domaće u završnici zbog pomenutih ukradenih lopti ali i zbog 11 ubačenih poena.

Markus Vilijams imao je fantastično veče pošto je postigao 23 poena i tome dodao 4 skoka i 6 asistencija. Dvocifren učinak ostvarili su još Jaka Blažič (16 pts) i Boban Marjanović (11 pts).

U narednom kolu Crvena zvezda Telekom dočekuje Olimpijakos iz Pireja a posle dva odigrana meča crveno-beli imaju polovičan skor 1-1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke