EP (U18) - Preokret "Orlića" za plasman u 1/4 finale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.07.2014.
19:20
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u eliminacionu fazu takmičenja na EP u Turskoj nakon što je u okviru četvrtog kola grupe "F" savladala selekciju Grčke, direktnog konkurenta za mesto u četvrtfinalu.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Nakon poraza koji su doživeli na otvaranju druge faze takmičenja na EP za omladince, reprezentativci Srbije konsolidovali su svoje redove i nanizali tri trijumfa koji im garantuju plasman u četvrtfinale.

Reprezentativci Srbije mlađi od 18 godina danas su bili bolji od vršnjaka iz Grčke i slavili rezultatom 74:69 (15:17, 17:20, 20:13, 22:19) u meču koji je obeležio preokret "Orlića".


Grčka je tokom prvog dela meča imala prednost ali je u trećoj i četvrtoj deonici Srbija zaigrala odlučnije što je rezultiralo preokretom i trijumfom u duelu sa direktnim konkurentom za mesto na tabeli.

Najbolji pojedinac u selekciji Srbije danas je bio Stefan Lazarević sa 16 poena a dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Peno i Doković sa 12, odnosno 11 poena.

Neprikosnoven na terenu bio je Konstantinos Mitroglu koji je za Grke ubacio 26 poena i ostvario 12 skokova ali pojedinac nije bio dovoljan Helenima da odnesu pobedu.

Srbija sada zauzima prvu poziciju na tabeli grupe "F" sa skorom 3-1 a u poslednjem kolu sastaje se sa selekcijom Turske protiv koje će, po svoj prilici, igrati za ostanak na prvoj poziciji i lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke