EP U18 - Srbija ispustila polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.07.2015.
17:45
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva iako je 20 sekundi pre kraja meča sa Turcima imala "kaparisanu" kartu za polufinale.

FIBA/INTIME
FIBA/INTIME

Povezane vesti

Moba medalja srpskih sportista lako je mogla da bude nastavljena na Evropskom prvenstvu za košarkaše mlađe od 18 godina ali su srpski reprezentativci ispustili već viđen plasman u polufinale.

Selekcija koju čine dečaci mlađi od 18 godina poražena je od Turske rezultatom 90:79 (22:21, 20:19, 13:21, 15:9, 20:9) u četvrtfinalnom susretu u kojem je pitanje pobednika rešeno tek nakon produžetka.

Četvrtfinalni duel sa Turcima imao je sličan tok kao i mnogi prethodni mečevi koje je reprezentacija Srbije odigrala na tekućem Evropskom prvenstvu.

Protivnik je u prve dve deonice stekao rezultatsku prednost ali ona nije bila nedostižna, posebno za ekipu koja se pretplatila na rešavanje mečeva u trećim četvrtinama.

Ponovo su izabranici Slobodana Klipe dodali gas u trećem periodu pa su nadomestili zaostatak od dva poena sa poluvremena i u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od pristojnih šest poena.

Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno da "Orlići" reše meč u svoju korist pošto su Turci silovito uzvratili u poslednjih deset minuta a onda su na 26 sekundi pre kraja meča pogodili i trojku koja im je omogućila odlazak u produžetak.

Reprezentacija Srbije nije uspela da iskoristi poslednji napad na meču a u produžetku se igra "Orlića" srušila kao kula od karata posle čega nas je Turska odvela na put bez povratka.

Serijom 5:0 Turci su otvorili produžetak a prelomni momenat višen je na 2:18 pre kraja kada je Nikola Popović promašio oba slobodna bacanja a na drugoj strani je Erten Gaci pogodio trojku za vođstvo Turaka 80:73.

U poslednja dva minuta protivnik je uspeo da sačuva prednost pa će Srbije umesto borbe za medalje igrati za plasman od 5. do 8. mesta na šampionatu Evrope.

Najefikasniji u redovima reprezentacije Srbije danas je bio Vojislav Stanković koji je uz 15 poena ostvario 13 skokova i 3 asistencije. Najviše poena postigao je Aleksandar Aranitović (16 pts), a dvocifren učinak ostvarili su još Nikola Ćirković (12 pts, 8 sk) i Boriša Simanić (10 pts, 4 sk).

Turska će u polufinalu igrati protiv selekcije Bosne i Hercegovine koja je u prvom četvrtfinalnom okršaju danas šokirala Španiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke