EVO REŠENJA?! Bertomeu zna kako protiv ''frustrirane'' FIBA!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.04.2016.
13:08
Izvor: Sportske.net

Povodom nezapamćenih pritisaka koje FIBA ovih dana vrši na košarkaške saveze zemalja čiji klubovi žele da igraju u Evrokupu, oglasio se i prvio čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U jeku brojnih prepiski, ultimatuma, najava još oštrijih kazni od strane FIBA za ''neposlušne'', svoj predlog rešenja dao je čovek zbog čijeg rada se Svetska košarkaška federacija toliko i uzbunila.

Đordi Bertomeu, naime, poručuje Savezima da na pritiske iz FIBA odgovore kontramerama - tužbom!

A to se pogotovo odnosi na pretnje da će se Italiji i Srbiji oduzeti organizacija kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre.

''Da sam na mestu Đanija Petrućija, presednika KS Italije, ja bih otišao u FIBA i rekao: 'Da li zaista želite da izmestite organizaciju turnira iz Torina? U redu, ja ću vas tužiti!'', poručio je Bertomeu u intervjuu za italijanski ''Korijere dela sera''.

On je podsetio da je i generalni sekretar FIBA ponudio Nemačkoj i Finskoj da organizuju kvalifikacione turnire umesto Italije i Srbije.

''Bauman je već poslao pismo Nemačkoj i Finskoj da se raspita mogu li one da organizuju. Organizovati taj turnir za četiri dana? Kakav bi kredibilitet onda imali'', čudi se Bertomeu.

On je izrazio čvrsto uverenje da će Evroliga, na ovaj ili onaj način'' pobediti, a imao je i jasnu poruku za FIBA.

''Pokušaji da 'ubijete' klubove nisu rešenje, već samo frustracija'', naglasio je Bertomeu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BODJA
Friday, 22.04.2016
00:19

Coveku je svaka na mestu!

avatar
zlogi
Thursday, 21.04.2016
15:06

hm odlicna sapunica ova svadja ULEB-a i FIBA-e...pravo osvezenje nakon saga o transferima igraca iz jednog u drugi klub ^^

avatar
Dzeksiii
Thursday, 21.04.2016
13:42

Je*e lud zbunjenog

avatar
Thursday, 21.04.2016
13:42

Slozio bih se u vecini sa njim, ali sta bi dovela tuzba? Kod koga da tuze FIBU, i ako bi dobili cak sta i FIBA uradila, savezni ipak nisu jaki kao FIBA, sa druge streane Bartomeua boli uvce za reprezentacije. Za ovu situaciju nisma pametan da kazem, mnogo moze da se izgubi, a da se dobije ista tesko. Odbiti ULEF znaci odbiti pare, reci da nismo medju najboljima na svetu, odbiti dobre igrace od sebe sto bi znacilo kraj jakoj srpskoj kosarci. Imali bi idalje igrac ei talente, ali ne bi mogli da ih razvijamo, kvalitet bi opao jer nema para. S druge strane ako se suprotstvimo FIBI gubimo reprezentaciju a klubovi nam nisu toliko jaki da se mere sa najjacima a opet pare i nemamo toliko pa nas ULEB moze izbaciti lagano i onda smo gotovi. AKo prihvatimo da udjemo u ULEBOVO kolce moramo biti spremni, ako odemo kod FIBE, to znaci FInska Lihenstajn, Albanija, Kosovo, Malta, Gruzija i ostali da nam budu merodavni. Vise sam za ULEB< ali mora oprezno, reprezentaciju ako suspenduju FIBA moze izgubiti ako odluci da se oprosti od svih jakih Evropskih reprezentacija, Ameri ce verovatno isto odustati, jer oni imaju svoju NBA ligu, tako da njih donekle i boli uvo a SP sa FInskom, Gruzijom, Albanijom nije SP.