Evroliga odredila prioritete, šta će biti sa sezonom?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.03.2020.
16:17
Izvor: Sportske.net

Oglasili se iz elitnog takmičenja po pitanju prekinute sezone.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Šampionati širom Evrope i sveta se otkazuju iz dana u dan, danas se pojavila informacija da će sezona biti otkazana i u Sloveniji, više OVDE.

Što se tiče međunarodnih takmičenja, ona su takođe suspendovana zbog pandemije, ali se nije znalo kakav je plan za dalje, da li će se sezona nastaviti, u kom formatu, da li će biti i zvanično otkazana?

Sada je stigao odgovor od čelnika Evrolige.

Oni su poslali odgovore na najčešća pitanja svim timovima iz takmičenja.

Ističu da su radili sve u svojoj moći kako bi se takmičenje regularno nastavilo, ali da su dešavanja iz 11. marta navela čelnike da prekinu takmičenje.

Tada je obelodanjeno da je Trej Tompkins iz Reala zaražen, proglašena je globalna pandemija, države su krenule sa proglašavanjem vanrednog stanja i otkazivanjem sportskih takmičenja.

Ističu da će pauza ostaviti trag na samu ligu i klubove, kao i da će sve zavisiti od toga koliko brzo se situacija bude vratila u normalu.

Za kraj, ono najbitnije.

Kazino baner

Što se tiče nastavka takmičenja, iz EL ne žele da se bave hipotetičkim stvarima, razmatraju sve moguće scenarije i nadaju se da bi F4 mogao da se odigra u Kelnu krajem maja.

Ipak, svesni su da je iz dana u dan verovatnoća za tako nešto sve manja, pa sa gradskom upravom i ljudima iz "LANXESS" arene razmatraju neke druge datume.

Prioritet je jasan, žele da završe takmičenje na regularan način, prema već utvrđenom sistemu, dakle, da se odigra još šest kola regularnog dela sezone, potom plej-of i na kraju F4.

Svesni su i da će to odložiti kraj sezone, a imaju spremna i alternativna rešenja.

Istakli su i da su mediji uglavnom davali netačne informacije po pitanju plaćanja igrača u timovima koji nastupaju u takmičenjima pod njihovim okriljem, jasno, želja svih je da se finansijski gubici svedu na minimum, ali kompromisnim rešenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke