Evroliga ponovo kaznila Zvezdu, klub apeluje na navijače!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.12.2019.
17:38
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" u proteklih nekoliko sezona platili veliku svotu novca na ime kazni.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Crvena zvezda je večeras saopštila da je klub kažnjen od strane Evrolige zbog ponašanja navijača na utakmici 13. kola Evrolige sa Baskonijom u Beogradu.

Ukupna novčana kazna iznosi 34.501,00 evra.

"Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016-2017 kažnjen sumom od 15.000,00 evra za identičan prekršaj) klub se kažnjava sumom od 30.001,00 evra."

"Zbog ubacivanja kovanog novca i upaljača tokom utakmice, od kojih je jedan tvrdi predmet pogodio službeno lice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 4.500,00 evra"
, prenosi klub u saopštenju, uz napomenu da je to najmanja moguća kazna za ovakve vrste teških prekršaja.

Klub uz to može biti dodatno kažnjen oduzimanjem bodova, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i privremenom suspenzijom iz takmičenja.

"Sva lica koja su izvršila ove prekršaje, bacali predmete i pljuvali sudije tokom utakmice sa Baskonijom su identifikovani, privedeni, i procesuirana u skladu sa zakonom Republike Srbije", stoji u Zvezdinom saopštenju.

Klub sa Malog Kalemegdana je na ime kazni u prethodnih nekoliko sezona uplatio sumu od skoro 200 hiljada evra, pa se apeluje na navijače da na sportski način bodre svoju ekipu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke