Evropska elita stiže u Beograd, da li je realno i na koji način?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 04.05.2020.
20:37
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

Zanimljiv scenario na pomolu.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Da li ćemo gledati najbolju evropsku košarku u našem glavnom gradu?

Nova.rs saznaje da bi kompletne troškove organizacije, od smeštaja ekipa, sudija, funkcionera Evrolige, snosio bi sam organizator takmičenja, odnosno Evroliga.

Kako ovaj izvor navodi, to ne bi bio mali iznos, s obzirom na to, da bi i pored činjenice da će se utakmice igrati bez praznim tribinama, u Beograd moglo da se slije oko 3.000 gostiju.

Tu spadaju igrači, stručni štab, čelnike klubova, ali i službenike IMG korporacije koja stoji iza produkcije najelitnijeg evropskog takmičenja. kao i sudije kojih će biti znatno više, jer će imati svakodnevno posao.

Ipak, postoji i određeni problem, a to je što pojedinim klubovima ne odgovara da se takmičenje nastavi, jer smatraju da bi to bili dodatni troškovi za klupsku kasu.

Takođe, ogromna je nepoznanica i da li će se svi igrači odazvati pozivu za povratak u klubove, posebno Amerikanci, jer kod velikog broja njih postoji zabrinutost za zdravstvenu sigurnost.

Podsetimo, predlog je da se ostatak Evrolige završi u drugačijem, turnirskom tipu, ali je potrebno da se klubovi slože i da svi pristanu na nastavak takmičenja.

Sve u svemu, nastavak Evrolige je i dalje na dugačkom štapu, ali bi Beograd u jednom scenariju mogao da bude domaćin, što bi svakako bio veliki plus za našu zemlju.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke