Evropska "pijaca" - Panatinaikos dogovorio prvo pojačanje, tri Evroligaša "zaratila" zbog Amerikanca, Gudaitis u Rusiji?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.06.2020.
14:33
Izvor: Sportske.net

Nekoliko zanimljivih dešavanja na tržištu.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Košarkaška sezona je u većem delu Evrope završena, igra se još u Nemačkoj, Španiji i Izraelu.

Tako su brojni timovi već krenuli u sklapanje sastava za narednu sezonu, a utisak je da nikada nije bilo više dešavanja na tržištu.

Olimpija Milano je već dovela četiri nova igrača, stigli su Kevin Panter iz Zvezde, Kajl Hajns, Malkom Dilejni i Davide Moreti, veoma aktivan je bio i Asvel, koji je potpisao čak pet novih igrača, u Vilerban su stigli Kevarijus Hejs, Olerik Frimen, Pol Lakom, Mustafa Fal i Noris Kol.

Žalgiris je potpisao Stiva Vasturiju iz nemačke Fehte, stigao je u Kaunas i Tomas Dimša iz Lijetkabelisa, Olimpijakos je doveo Čarlsa Dženkinsa iz Crvene zvezde, dok je možda i najveći transfer obavio moskovski CSKA, koji je upravo iz Pireja doveo srpskog reprezentativca Nikolu Milutinova.

Baner 9

Barsa je dogovorila dolazak Nika Kalatesa iz Panatinaikosa, a ekipa iz Atine će doživeti velike promene.

Izvesno je da će ekipu osim Kalatesa napustiti i Fredet, Rajs, Vesli Džonson, Endo Rotins i Džejkob Vajli, došlo je i do promene na klupi, ekipu će predvoditi Vovoras, koji je dugi niz godina pomoćni trener u klubu.

Prvo pojačanje "Zelenih" je američki bek Markus Foster, koji je parafirao dvogodišnji ugovor sa klubom (1+1).


U Atinu stiže iz Hapoel Holona, odigrao je sjajnu sezonu u Izraelu, bio je najbolji strelac tamošnje Viner lige, ali i najbolji strelac FIBA Lige šampiona.

To je samo početak rekonstrukcije, a spekuliše se da će se i Janis Burusis vratiti u PAO, gde će dobiti ulogu trećeg centra u ekipi.

Na radaru Panatinaikosa nalaze se i Eron Vajt, kao i bivši bek Zvezde Nejt Volters.

Odavno se spekuliše da će u klub stići i grčki dvojac, Leonidas Kaselakis i Lefteris Bohoridis, a prate se i Hermanson i Nnoko iz Albe, Pengos iz Barse, kao i Sem Deker, koji je napustio Lokomotivu.

Veliki broj klubova stao je u red za potpis američkog košarkaša Erona Herisona, koji će izvesno napustiti redove Galatasaraja.


Sjajni bek je imao fantastičnu sezonu u dresu tima iz Istanbula, beležio je oko 16 poena po meču u Evrokupu.

Moskovski CSKA je pokazao interesovanje za njegove usluge, a dva tima su rešila da pokvare planove "Armejcima". Naime, Olimpijakos i Zenit su ponudili dvogodišnje ugovore Herisonu.

Olimpijakos je zainteresovan i za australijskog reprezentativca, više OVDE.

Baner 10

Kada već pominjemo Zenit, sportski direktor kluba iz Sankt Petersburga Marko Popović, bivši hrvatski reprezentativac, izjavio je da je Arturas Gudaitis jedan od najboljih centara u Evropi i potvrdio da se ruski tim interesuje za njegove usluge.

"On je jedan od najtalentovanijih igrača i jedan od najboljih centara u Evropi. Taj atleticizam i ta snaga, puno nam se dopada.

Imamo mnogo igrača na listi, da li je on prvi? Možda. Da li je peti? Možda. Ali mogu da vam kažem da ga puno respektujem
", izjavio je Popović.


Spekulisalo se i da je Zenit spreman da ponudi ogroman ugovor Alekseju Švedu, ali i da je zainteresovan za još jednog košarkaša Himkija, Tomasa Robinsona.

Dobila je i Zvezda prvo pojačanje, više u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke