Fener bolji od Reala, Bogdan ključni čovek!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2016.
21:40
Izvor: Sportske.net

Velika borba u Istanbulu, pobeda Fenerbahčea, uz odlične role naših reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Posle moskovskog CSKA koji je poveo protiv Crvene zvezde Telekom, prednost u četvrtfinalnoj seriji Evrolige večeras je stekla i ekipa Fenerbahčea, našeg Željka Obradovića.

Klub iz Istanbula je pred svojim navijačima savladao madridski Real sa 75:69, uz zapažene partije naših Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića.


Veći deo prve četvrtine protekao je u znaku Bogdanovića, koji je u tom delu igre bio ubedljivo najbolji u svom timu. Postigao je osam od prvih devet poena svog tima, da bi zatim Bobi Dikson doneo Feneru prvo osetnije vođstvo - 12:8.

Bogdan je potom poentirao i sa linije penala, a na kraju prvog kvartala rezultat je bio 15:11 u korist Fenerbahčea.

A onda, najbolji period igre Obradovićevog tima. Početkom druge deonice, domaći trojkama Diksona i Slukasa stižu do dvocifrene prednosti - 21:11, ali su se na drugoj strani raspucali i Serhio Rodrigez i Džejsi Kerol.

Ipak, naredni minuti ponovo pripadaju domaćima, koji zahvaljujući sve boljim Udohu i Slukasu stiže do ubedljivih 36:22, a nešto kasnije, u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Bogdano Bogdanović poentira uz faul, za 41:29 pred odlazak na odmor.

Naravno, niisu se predavali Madriđani, koji trojkom Rudija Fernandeza početkom drugog poluvremena smanjuju na 41:34, ali je istom merom uzvratio Pero Antić za 44:34.

Solidnu prednost Fenerbahče je održavao sve do tri minuta pre kraja trećeg kvartala, kada je Fernandez poentirao za 48:46.

U samom finišu treće četvrtine, Noćoni je doneo i potpuni preokret gostima - 51:52, ali je Nikola Kalinić ubrzo vratio vođstvo Feneru - 53:52.

Očekivali smo dramatičnu završnicu, ali je ekipa Željka Obradovića uspešno održavala blagu prednost, koju je na minut i po pre kraja ubedljivom učinio Bogdan Bogdanović! Nova njegova trojka, ključna za trijumf Fenerbahčea, koji je tada poveo sa 72:64 i Real do kraja niije imao odgovor.

Doduše, Serhio Rodrigez je na 11 sekundi pre kraja pogodio trojku za 72:69, ali je Hikman potom bio precizan sa penala, da bi Bogdan Bogdanović upisao i ključni skok u odbrani, uz faul i tada je sve bilo rešeno.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 17 poena, 4 skoka i 5 asistencija, a Nikola Kalinić je upisao šest poena i sedam skokova. Uz Bogdana, i Slukas je u pobedničkoj ekipi bio najefikasniji sa 17 poena.

U Realu najbolji Rejes sa 13 poena i šest skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 12.04.2016
22:01

Bogdan najbolji igrac Fenera. Pravo vreme da ode u NBA, ovo je najbolji duel u Top8, nista nije zavrseno. Nadam se Fenerovom prolazu.

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 13.04.2016
01:07

Ne znam bas brate....Ima Finiks dobre bekove, Najta, Bledsa i sada Bukera. Ne znam koju bi minutazu dobio Bogi.