Fener izgubio kad se najmanje očekivalo, povreda Gudurića!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.01.2021.
13:26
Izvor: Sportske.net

Morao je da igra i produžetak...

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

I dok u Evroligi ređa pobedu za pobedom u poslednjih osam kola, Fenerbahče je danas doživeo neočekivani poraz u šampionatu Turske.

U utakmici 19. kola tamošnje Superlige, tim Igora Kokoškova je danas na svom terenu poražen od Gacijantepa rezultatom 102:97, posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 86:86.

Iznenađenje je utoliko veće ako se ima u vidu da su gosti u donjem delu tabele i da su u prethodnih pet kola čak četiri puta poraženi.

S druge strane, Kokoškov je odlučio da odmori neke od glavnih igrača, poput Veselog ili De Koloa i to se osetilo u igri Fenerbahčea koji je veoma loše odigrao prvo poluvreme, pa je posle 20 minuta igre bilo 52:37 za Gacijantep.

U nastavku je favorizovani domaćin uspeo to da nadoknadi i da na ulasku u završnicu meča povede sa 81:75. Ali, onda sledi novi pad u njihovoj igri, što gosti koriste da izbore produžetak, a onda i da u dodatnih pet minuta izbore neočekivani trijumf.

Simpson sa 22 i Hejs sa 20 poena predvodili su Gacijantep do pobede, a u Fenerbahčeu je najefikasniji bio Ali Muhamed sa 22 poena. Naš Marko Gudurić je meč završio sa 10 poena i jednom asistencijom, ali je na terenu proveo samo 12 minuta posle nezgodnog sudara sa protivničkim igračem.

Fenerbahče je drugi na tabeli iza Efesa, sa skorom 14-5, a Gacijantepu je ovo deveta pobeda u sezoni, uz 10 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke