Fener nastavio da tone, Virtus serijom 10:0 rešio meč

Autor: Darko Mitrović
petak 30.12.2022.
22:35
Izvor: Sportske.net

Četvrti uzastopni poraz Fenerbahčea u Evroligi.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Šesnaesto kolo Evrolige kompletirano je večerašnjom utakmicom u Bolonji, gde je Virtus pred svojim navijačima savladao ekipu Fenerbahčea rezultatom 92:88.

Ovo je sedma pobeda Virtusa koji sada ima skor 7-9, a Fenerbahče je posle četvrtog neuspeha u nizu na deset pobeda i šest poraza.

Utakmica je bila potpuno ravnopravna u svom najvećem delu, sve do rezultata 76:76 sredinom poslednje četvrtine, kada Virtus započinje seriju 10:0, od čega je Belineli vezao šest poena.

Izgledalo je da je tada domaći tim prelomio meč u svoju korist, ali se ni Fenerbahče nije predavao i u finišu meča je uspeo da poenima Mahmutoglua, Kalatesa i Bukera priđe na 88:86.

Ali, Pađola sa linije penala uspeva da na 20 sekundi pre kraja povisi na 90:86, što je za goste ipak bilo nedostižno do kraja.

Marko Belineli je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Žaite ga je pratio sa 14 poena i sedam skokova, a naš Miloš Teodosić je meč završio sa devet poena i pet asistencija.

U Fenerbahčeu ubedljivo najbolji bio je Džonatan Motli sa 26 poena i osam skokova, Kalates i Vilbekin su upisali po 12, a naš Marko Gudurić 11 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke