Fener rutinski protiv debitanta, odlični Kalinić

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 12.10.2018.
21:45
Izvor: Sportske.net

Turski tim pokazao zašto je jedan od najvećih kandidata za trofej.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Evroliga je počela ove nedelje, a poslednji meč u prvom kolu su odigrali Fenerbahče i Gran Kanarija. Turski tim je slavio sa 97:72.

Već u prvoj četvrtini je Fener pokazao u kom će smeru ići ova utakmica. Dobili su prvu četvrtinu rezultatom 22:10. Gran Kanarija je počela da postiže malo veći broj poena u drugoj četvrtini, ali ni tih 25 poena nije bilo dovoljno da smanje rezultat do poluvremena. Na pauzu su otišli sa rezultatom 49:35, a gosti nisu imali rešenja za odličnu igru Jana Veselog.

Turski tim je nastavio sa odličnom igrom u ofanzivnom delu, pa su nastavili da postižu ogroman broj poena. Kako se meč blićio kraju, Fener je poen po poen podizao razliku, a Gran Kanarija nikako nije mogla da spusti Fenerbahče u nekoj četvrtini ispod 20 poena. Na kraju domaćin je imao čak četvoricu dvocifrenih igrača. Najefikasniji je bio Jan Veseli sa čak 19 poena i samo jednim promašenim šutom iz igre, Žofri Lovernj je postigao 12 poena, Luiđi Datome 12 poena, Nikola Kalinić 16 poena. Jedini raspoloženi u gostujućem sastavu je bio Kristofer Evans sa 13 postignutih poena. Na kraju meča, turski tim je odneo ubedljivu pobedu rezultatom 97:72.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić nije imao promašaj iz igre (4/4 za dva, 1/1 za tri), a Marko Gudurić je imao 8 postignutih poena uz dva skoka.

Ovo je prva utakmica "Herbalajf" Gran Kanarije u Evroligi i očigledno će im biti potrebno malo vremena da se naviknu na ovo takmičenje.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke