Fener za nijansu bolji od Panatinaikosa

Autor: Boban Filipović
sreda 17.01.2018.
20:40
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope se revanširao Atinajnima za poraz od jesenas.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Kao i jesenas u Atini, i večeras je u Istanbulu u duelu Fenerbaheča i Panatinaikosa odlučila "jedna lopta".

Branilac titule prvaka Evrope je slavio rezultatom 67:62 u veoma tvrdom i neizvesnom meču.

PAO je prvi poveo, Fener brzo preuzeo vođstvo, imao ga većim delom prve četvrtine, ali je Kris Singlton pogodio trojku sa zvukom sirene i na prvom malom odmoru gosti su imali koš prednosti (18:20).

Međutim, početak drugog perioda protekao je u znakudomaćih koji prave seriju 8:0, Turci čuvaju stečenu prednost doodlaska na veliki odmor, posle dvadeset minuta igre bilo je35:30.

Start drugog poluvremena pripada gostima iz Atine koji serijom 6:0 preokreću rezultat u svoju korist, treći kvartal protiče u rezultatskoj klackalici i čestim smenama u vođstvu, a uoči odlučujućih deset minuta PAO je imao tri poena prednosti; na semaforu je pisalo 47:50.

Fener je bolje ušao u poslednji kvartal, trojkom Marka Gudurića je poveo sa 52:50 i više nije ispustio vođstvo do kraja. PAO je bio u igri do same završnice, pogotkom Kalatesa na nešto više od minut i po pre kraja je prišao na pola koša zaostatka, ali su puleni Željka Obradovića imali odgovor i uspeli da slave ubedljivijim rezultatom od odnog kojim su poraženi pre nešto manje od tri meseca u Atini, tada je bilo 70:68 za Grke.


Džejson Tompson je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, imao je i 7 skokova, Jan Veseli je takođe flertovao sa dabl-dabl učinkom, 12 poena i 8 skokova, imao je "leteći Čeh" i dve spektakularne blokade, dvocifren je bio i Kostas Slukas koji je ubacio 11 poena. Reprezenativac Srbije Marko Gudurić je postigao 9 poena, imao po dva skoka i asistencije, bio je raspoložen za igru i imao bi bolji učinak da nije rano upao u probleme sa faulovima.

Najistaknutiji u poraženom sastavu bio je Kris Singlton sa 14 poena i 12 skokova, Nik Kalates je ubacio 13 poena i imao 7 asistencija.

Posle 18 odigranih kola i Fener i PAO imaju skor 12/6, s tim što će u slučaju istog skora na kraju regularnog dela aktuelni šammpon Evrope biti u prednosti jer je bolji u međusobnom duelu.


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke