FIBA odbacuje optužbe Evrolige

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.02.2016.
18:43
Izvor: Sportske.net

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbacila je optužbe Evrolige i naglasila da nije bilo pritisaka na nacionalne saveze i klubove da "bojkotuju" elitno evropsko takmičenje.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Prvog radnog dana tekuće sedmice Evroliga je podnela tužbu pred Evropskom komisijom protiv FIBA i FIBA Evropa, navodeći da su pomenute organizacije vršile nezakonit pritisak na nacionalne saveze, klubove i sudije da odustanu od učešća u elitnom evropskom takmičenju.

Vrlo brzo usledio je odgovor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) koja tvrdi da pritisaka nije bilo i da su nacionalne lige i klubovi svojevoljno prihvatili ideju o učešću u Ligi šampiona i Kupu Evrope.

"Predstavnici nacionalnih liga svojevoljno su prihvatili ideju o učešću u Ligi šampiona, na osnovu interesa koje mogu da ostvare kroz to takmičenje. Njihove odluke nisu rezultat bilo kakve vrste pritiska" poručuju iz FIBA.

Na današnjem sastanku u Parizu dogovoreno je formiranje nove kompanije koja će organizovati novo takmičenje a njeno predstavništvo nalaziće se u švajcarskom Nionu i počeće sa radom 2. marta 2016. godine.

Pored navedenih pitanja, u sredu je bilo reči o tome kako će izgledati drugo po kvalitetu takmičenje pod okriljem FIBA. Predlog je da ono ponese naziv Kup Evrope a učešće u tom takmičenju mogli bi da uzmu klubovi sa Bliskog Istoka i sa severa Afrike.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke