FIBA suspendovala KS Brazila

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.11.2016.
22:07
Izvor: Sportske.net

Svetska košarkaška federacija (FIBA) suspendovala je u ponedeljak Košarkaški savez Brazila zbog nepoštovanja međunarodnih pravila.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Izvršni komitet Svetske košarkaške federacije (FIBA) zasedao je u ponedeljak i nakon sastanka doneo odluku o suspenziji Košarkaškog saveza Brazila koji je nastavio da krši međunarodne pravilnike.

Svetska "kuća košarke" saopštila je da je prema KS Brazila pokazana ogromna doza razumevanja i fleksibilnosti pre početka Olimpijskih igara, ali to nije bilo dovoljno da unutar federacije dođe do željenih promena.

Komitet je procenio da reorganizacija unutar Košarkaškog saveza Brazila ne teče po planu i da to telo ne uspeva da ispuni obaveze propisane statutom FIBA.

Nepoštovanje Statuta ogleda se u odsustvu selekcija reprezentacije Brazila sa nekoliko velikih međunarodnih takmičenja na kojima je trebalo da uzmu učešće, a tu su i finansijske poteškoće sa kojima se susreće ovo telo.

FIBA je sa žaljenjem konstatovala da će suspenzija ostati na snazi sve dok čelnici KS Brazila ne pokažu iskrenu želju da za promenama i počnu sa reorganizacijom Saveza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke