Filipovski: "Neka bude najbolje do sada"

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.02.2021.
12:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Optimizam u redovima crno-belih.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je danas da je ekipa svesna da je utakmica protiv Lokomotive u Evrokupu veoma važna i da se nada da će predstojeći meč biti najbolji do sad.

"Svesni smo da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je sve moguće i nadam se da će nam ovaj meč biti najbolji do sad, da ćemo ga zbog njegove važnosti, ali i zbog nas samih, igrati na najvišem nivou. Lokomotiva je jaka ekipa, sa dva nova pojačanja, Gosom i Gordonom koji je na prošloj utakmici imao dobar učinak. Igramo protiv ekipe koja poseduje individualan kvalitet, zato očekujem sa naše strane da igramo timski i da se borimo svih 40 minuta, i da kolektivnom igrom u odbrani i napadu damo sve od sebe da zaustavimo jake strane pojedinaca Lokomotive", rekao je Filipovski u najavi utakmice.

Partizan će sutra dočekati Lokomotivu u četvrtom kolu Top16 faze Evrokupa.

"Sezona je jako turbulentna i to utiče na sve nas. Znamo da se od nas očekuje mnogo i ne bežimo toga, kao i što mi sami očekujemo mnogo. Zato igrači moraju da ostave sve po strani jer je najvažnija 'čista glava', samopouzdanje i mirnoća. Ova sezona bez publike je veliki udarac za sve timove koji na tribini imaju 'šestog igrača', pa tako i za Partizan. Verujem da bismo neke utakmice uspeli da prelomimo u našu korist uz podršku publike, ali svi igramo u ovim uslovima u kojima nema navijača. Ipak, igramo za naše navijače jer znamo koja su njihova očekivanja i šta je Partizan, zato moramo da nastavimo da se borimo i verujemo u sebe", kazao je Filipovski.

Košarkaš crno-belih Ognjen Jaramaz rekao je da veruje u pobedu.

"Znamo šta je ulog u ovoj utakmici i znamo šta moramo da uradimo ukoliko želimo da se plasiramo u Top8. Neće biti lako, Lokomotiva je odlična ekipa, što je i pokazala u Krasnodaru. U odnosu na sastav od pre sedam dana, stigli su Dru Gordon i Najdžel Vilijams-Gos tako da će sutra biti još jači. Ipak, verujem da uz dobru, koncentrisanu igru možemo do pobede", rekao je Jaramaz.

Utakmica će biti odigrana sutra od 20.30 u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke