Finale na koje smo navikli - Partizan vs Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.06.2015.
21:20
Izvor: Sportske.net

Poput fudbala, gde se već decenijama na prve dve pozicije smenjuju Partizan i Crvena zvezda, nešto slično počelo je da se dešava i u našoj košarkaškoj Superligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Posle očekivanih trijumfa Crvene zvezde Telekom nad Mega Leksom i Partizana nad valjevskim Metalcem u polufinalu plej-ofa Superlige, od petka ćemo ponovo biti svedoci borbe za titulu između beogradskih crno i crveno-belih.

Finalna serija počinje 12. juna, kada će domaćin biti Crvena zvezda. Tri dana kasnije igra se drugi meč, kada ulogu domaćina preuzima Partizan.

Treći meč će biti odigran 18. juna, ako tada ne bude poznat šampion, igraće se i 21. juna (domaćin Partizan), a eventualna majstorica zakazana je za 24. jun, kada bi Crvena zvezda Telekom trebalo da bude domaćin.

Finala plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde Telekom polako prerastaju u ''tradiciju'' na domaćoj sceni, pošto će predstojeće finale biti četvrto uzastopno u kome će snage odmeriti crno i crveno-beli.

Poznato je svima da Partizan već 13 godina dominira u Srbiji, da ima isto toliko osvojenih titula, pa je i prethodna tri puta bio bolji od Zvezde u finalima, svaki put sa 3-1 u pobedama.

Nažalost, prošlogodišnje finale pamtićemo i po više skandaloznih događaja, kao što je ona dobro poznata tuča igrača na terenu, pa kao posledica toga, čuveni finiš ''3 na 5'' koji je dobila Zvezda.

Ipak, kulminacija se dogodila na kraju četvrtog finalnog meča, koji je Partizan rešio u svoju korist i osvojio 13. uzastopnu titulu. Tokom svečane ceremonije dodele medalja i pehara, navijači Crvene zvezde su uspeli da iskoriste neshvatljiv propust organizatora i dograbe pehar namenjen šampionu, prenevši ga na svoju tribinu.

Epilog svega - crno-belima taj pehar tada nije ni uručen, završio je razbijen na parketu, a na koji način se posle nekoliko meseci ipak našao u Partizanovoj trofejnoj sali, nedavno je objasnio trener Partizana Duško Vujošević, o čemu ste mogli da čitate OVDE.

Ono što je bitna razlika ovog proleća u odnosu na sva prethodna u proteklih 13 godina, jeste činjenica da Partizan ovog puta nije favorit i za mnoge bi bilo veliko iznenađenje ukoliko Duško Vujošević i ovoga puta, i pored svih problema, kako kadrovskih, tako i finansijskih, nađe način da nadmudri crveno-bele i nastavi fenomenalnu šampionsku seriju.

U prilog tome sjajne igre Zvezde u najvećem delu ove sezone, dva već osvojena trofeja (ABA liga i Kup Radivoja Koraća), kao i trijumf nad Partizanom u polufinalu ABA lige, kada je ekipa Dejana Radonjića slavila sa 3-1 u pobedama.

U odnosu na te dvoboje koji su odlučivali i o plasmanu u Evroligu, Vujošević više ne računa na Amerikanca Džoša Akojona, koji je napustio klub, ali mu na raspolaganju neće biti ni Slovenac Edo Murić, koji je u poslednjem ligaškom derbiju doživeo novu povredu i za njega je sezona praktično završena.

Ove sezone su se Partizan i Crvena zvezda Telekom sastali čak devet puta, a Zvezda vodi sa 6-3 u pobedama. Partizan je po jednom slavio u ligaškom delu takmičenja u ABA ligi i Superligi, a dobio je i jedan pomenuti meč u plej-ofu ABA lige.

Nadajmo se samo da će košarka u predstojećim mečevima biti u prvom planu, da se neće ponavljati raniji incidenti i da ćemo uživati u kvalitetnim mečevima, što svakako i jedni i drugi mogu da nam pruže.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opasni Kevin
Wednesday, 10.06.2015
11:19

I na ishod na koji smo navikli.

avatar
Повратак Ајкуле
Wednesday, 10.06.2015
00:16

Не може се силом против магије, то ћемо и доказати!

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Tuesday, 09.06.2015
22:15

Partizan- FMP Telekom nije bas finale na koje smo navikli ;)

avatar
Аполо
Tuesday, 09.06.2015
22:40

Ali na kukanje Vujosevica je cela zemlja zato navikla, alibi se trazi kao po obicaju :)

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Wednesday, 10.06.2015
00:13

#VratiteNamZvezdu, al' nije frka, može i FMPT, daj šta daš :D

avatar
Dado Sneža Radusinović
Tuesday, 09.06.2015
21:58

Finale na koje smo navikli 14 u nizu!!!a neko večito drugi

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 09.06.2015
21:22

NAPRED PARTIZAN!