Finiš u "Krešinom domu" za "srčku" - Igokea od +15 do pobede u produžetku

Autor: Sportske Net
sreda 25.09.2024.
21:32
Izvor: Sportske.net

Zadar stizao, ali na kraju posustao.

Zvonko Kucelin/KK Zadar
Zvonko Kucelin/KK Zadar

Povezane vesti

Za razliku od utakmice Partizana i Borca iz Čačka, drugi večerašnji meč u AdmiralBet ABA ligi bio je prilično dramatičan. 

U njemu je Igokea posle produžetka pobedila Zadar u okviru prvog meča drugog kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 79:76 u dvorani "Krešimir Ćosić". 

Mnogo bolje su gosti ušli u ovaj meč i stekli +12 posle prve četvrtine. U drugom kvartalu Igokea je posle trojke Simanića imala i 15 poena razlike, ali je Mihailović odgovorio odmah na drugoj strani. Vodila se prilično izjednačena borba do kraja prvog poluvremena, a Zadar nije uspevao da stigne zaostatak. 

Međutim, po povratku na teren hrvatska ekipa pravi seriju od 16:3 i poenima Gegića stiže do izjednačenja 46:46. Ipak, Igokea se vratila u igru i vezala sedam poena do kraja kvartala i tako vratila prednost, dok Zadrani nisu postigli nijedan. 

Održavali su prednost gosti sve do pred kraj četvrte četvrtine kada je Klarica doneo prvo vodstvo Zadru minut i po do kraja meča. Igokea je odgovorila preko Džonsa za novo vodstvo, ali su je izgubljene lopte koštale pobede u reguralnom delu meča. U poslednjem napadu Ramljak je promašio trojku, a Igokea imala napad za pobedu, međutim Džons je kasno izbacio loptu i trojka nije važila.

Na kraju, produžetak, u kom se smenjivala prednost jednih i drugih, odlučio je pobednika. Zadar je imao i +4, ali je Igokea iskoristila sve buduće promašaje domaćih i stigla do trijumfa. 

Najefikasniji kod pobednika bio je Džons sa 20 poena, dok je Karter postigao 14, a Milosavljević 13. 

U Zadru Ramljak je stao na 20, Mazalin je stigao so 13 poena, a Mihailović 11. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke