Gasol ne prašta, Kobija pobedio fan, u Oklahomi ponovo "grmi"!

Autor: Boris Jovanović
subota 29.11.2014.
09:08
Izvor: Sportske.net

Veče nakon Dana zahvalnosti mnogo uzbuđenja, u derbiju u Oregonu, Mark Gasol baš naoštrio zube, Blejk Grifin šerif u Teksasu, Brajant promašio pobedu, Ras Vestbruk se vratio, u Oklahomi "ponovo radi bioskop"!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Navijači Tandera su "grmeli" posle mesec dana Rasel Vestbruk se vratio na parket, stvari su odmah drugačije. Doduše protivnik su bili slabi Niksi, ali je Ras ubacio 32 poena, odigrao sjajno, podsetimo povredio se u drugom meču sezone. Bez njega i "Durantule" je Tander najgori tim Zapada, ali uskoro se vraća i KD, stvari će biti drugačije.

Gosti ponovo bez povređenog Entonija, Stodemajer je ubacio 20 poena, ali je Njujork postigao najmanji broj koševa u sezoni.

Navijači Klipersa, ali i Dok Rivers su bili zabrinuti da bi u finišu turneje njihov tim mogao da bude iscrpljen u najgore vreme, protiv Hjustona. Ipak, šampion Pacifika je pokazao u sudaru sa Roketsima da lagano dolazi do željene forme. Grifin je dominirao sa 30 poena i 10 skokova, posao gostima olakšan ne samo povredom Hauarda i Beverlija, tokom meča je van igre ostao i rezervni plej Kanan, pa je više od poluvremena domaćin zavisio od veterana Džejsona Terija. Klipersi su specijalisti za noćašnjeg protivnika dobili su ih 10 od poslednjih 11 puta.

Memfis je zaustavio seriju Portlanda od devet pobeda u nizu. "Grizliji" su dominirali u Oregonu, Mark Gasol je ubacio 26 poena, 9 asistencija, imao 7 skokova. Konliju je nedostajala asistencija za tripl dabl, lider ima skor 14-2, a Blejzerse su dobili 10 utakmica u nizu! Memfis je kontrolisao igru u drugom poluvremenu, doduše domaćin se u jednom trenutku spustio na -4, ali su gosti samo dodali gas i lako priveli posao kraju.

Golden Stejt je dobio osmi meč u nizu, u prvi plan je iskočio Mariz Spejts, ubacio je 27 poena, i nadoknadio ne baš sjajan šut Kleja Tompsona koji je ubacio 7 od 22 lopte. Kari je dodao 26 poena, iako je pogodio jednu trojku iz deset pokušaja. Voriorsi nisu igrali na uobičajenom nivou, ali i to je bilo dovoljno za trijumf nad Hornetsima koji su u velikoj krizi, izgubili su osam mečeva u nizu. Kouč gostiju Stiv Ker je plastično objasnio zbog čega Spejts nije igra puno na početku sezone.

"Jer sam idiot", priznao je Ker, bek šampionske generacije Čikaga. On noćas nije imao milosti za tim čiji je vlasnik njegov nekadašnji saigrač Majkl Džordan. Kariju je pobeda značila mnogo, u Šarlotu je pohađao srednju školu, i igrao kasnije za obližnji Dejvidson koledž. Ruka ga baš nije služila, ali piše se trijumf.

I u drugom meču sa Mesinom koji je menjao Popovića na klupi San Antonio je slavio, Italijan ima stoprocentan učinak do "šef Pop" odmara kod kuće. Sparsi se savladali Sakramento, uz 27 poena i 8 asistencija Tonija Parkera. Šampion ulazi u formu, nakon 2-3 na startu, dobili su 9 od poslednjih 10 mečeva. Turneja počinje u nedelju u Bostonu, Popović će verovatno putovati sa ekipom. On je operisan, ne zna se od čega, ali juče ujutru je posetio ekipu na treningu, što govori da se oporavlja.

Jedan od derbija je odigran u Torontu. Lider Istoka je zaustavljen protiv Mavsa u velikoj večeri Monte Elisa. Bek Dalasa je ubacio 30 poena Reptorsima, od toga polovinu u poslednjoj četvrtini kada je bio nezaustavljiv. Poluvreme iz snova je okončao sa 10 poena u nizu, domaćin nije mogao ništa, a ovo je bio jubilej za Rika Karlajla, 300. pobeda na klupi Mavsa. Više od njega imaju Don Nelson i Dik Mota, ali je Rik osvojio titulu sa Dalasom, oni nisu.

Torontu je odmogla povreda DeRozana u trećoj četvrtini, Kajl Lovri je ubacio 25 poena, nije vredelo.

U sudaru očajnika u Holivudu, Minesota je odnela pobedu iz "Stejpls centra", Brajant je promašio trojku za pobedu. Goste je ka trijumfu odveo Zak LaVajn koji je navijač Lejkersa i Brajant mu je idol. Ruki sa UKLA je ubacio 28 poena domaćima i bio najzaslužniji za trijumf desetkovanih Timbervulvsa. Brajant je ubacio 26 poena, ali je promašio najvažniji šut večeri i to iz pozicije sa koje obično ne prašta.

U ostalim mečevima, Čikago je u rano popodne odneo pobedu iz Bostona, a nije tajna kada je Derik Rouz zdrav, mnogo su bolja ekipa. Rouz je ubacio 21 poen, Noa dodao 15, uz 14 skokova, gosti su prelomili meč u nastavku.

Ersan Iljasova je u najboljoj partiji sezone pogurao Bakse ka pobedi u Detroitu. Turčin je ubacio 22 poena i imao 8 skokova, dok je Atlanta u prvom poluvremenu spustila Pelikanse na 28 poena. U nastavku su popustili, ali su ipak stigli do trijumfa. Džef Tig je brojao do 26, Pero Antić 5 poena za dvadesetak minuta.

Dejvid Vest se vratio na parket sa 18 poena u pobedi Indijane nad Orlandom u čijim redovima je Vučević ubacio najviše, 16 poena, imao je i 7 skokova i 3 blokade.

Denver je rasturio Feniks, sedam Nagetsa je bilo dvocifreno, Alfalo je ubacio 22 poena. Tako su se u Koloradu osvetili za poraz u Arizoni pre nekoliko dana, kada su Feniksu dozvolili da im ubaci 120 poena. Sada su Sansi slabije šutirali, delom i zbog čvršće odbrane domaćina. Dragić je odigrao slabo, samo 7 poena. Inače, prošle godine Feniks je počistio Denver, dobio sva četiri meča u ligi...

Rezultati:

Lejkersi - Minesota 119:120
Portland - Memfis 99:112
San Antonio - Sakramento 112:104
Denver - Feniks 122:97
Atlanta - Nju Orleans 100:91
Toronto - Dalas 102:106
Detroit - Milvoki 88:104
Oklahoma - Njujork 105:78
Indijana - Orlando 98:83
Hjuston - Klipersi 85:102
Šarlot - Golden Stejt 101:106
Boston - Čikago 102:109

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza Napoli
Saturday, 29.11.2014
14:21

Rasel majstor igre.Odma brze kontre,trcanje,puno poenambas grmi sa svih strana.Jos Durent da se vrati,i mislim da mogu konacno da osvoje!