GOTOVO - Zvezda pred "Grobarima" odbranila titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.06.2016.
23:13
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odbranili su titulu prvaka Srbije pobedom nad Partizanom u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa domaće Superlige. Zvezda je u ne tako kvalitetnom meču uspela da slavi u "Pioniru" i titulu proslavi pred "Grobarima".

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Finalna serija košarkaške Superlige Srbije završena je pobedom Crvene zvezde Telekom na gostovanju Partizanu čime je ekipa Dejana Radonjića odbranila titulu prvaka!

Crvena zvezda Telekom je četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa dobila rezultatom 70:65 (18:22, 23:17, 15:9, 14:17) pa je do titule stigla sa 3:1 u seriji!

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa počela je prilično loše za gostujući sastav pošto je Kvinsi Miler zaradio dve lične greške u prva tri minuta zbog čega je reagovala i klupa koja je kažnjena tehničkom greškom.

Za samo tri i po minuta Crvena zvezda Telekom je izašla iz bonusa što je košarkašima Partizana otvorilo prostora da stignu do mnogo lakih poena sa linije penala, ali to crno-beli nisu uspeli da iskoriste.

Na samom početku susreta videli smo dva fantastična zakucavanja Kvinsija Milera i Džamara Vilsona, a nakon lakih poena iz kontre Partizanovog "Finca" crno-beli su napravili seriju i otišli na +8 (14:6).

Crveno-beli su rezultatski zaostatak brzo istopili i to zahvaljujući raspoloženom Tarensku Kinsiju koji sa pet vezanih poena vraća Zvezdu i egal. Sredinom prve četvrtine Edo Murić dobija treću ličnu grešku i eliminiše sebe iz prvog poluvremena, što je svakako bila još jedna od dobrih vesti za goste.

Završnicu prve četvrtine obeležili su sjajni potezi Nemanje Dangubića i Andreje Milutinovića. Prvonavedeni je zakucavanjem iz naskoka podigao "Delije" na noge, ali je Milutinović poenima u poslednjoj sekundi prve četvrtine omogućio Partizanu da ode na prvu pauzu sa prednošću od tri poena (22:18).

Drugu četvrtinu gosti otvaraju poenima za tri poena preko Marka Simonovića ali se vrlo u redove crveno-belih uvlači nervoza pa tako Vasilije Micić dobija nesportsku grešku, a nedugo zatim i Branko Lazić tehničku zbog prigovora posle jedne od odluka sudija.

Obe ekipe su u tim trenucima imale po jedan peh pošto su Kevin Džons i Kvinsi Miler stigli do trećih ličnih grešaka pa su Džikić i Radonjić morali da ih povuku sa terena.

Najbolji pojedinac na terenu u tim momentima bio je Novica Veličković koji je svojim poeniima držao Partizan u prednosti sve du završnice druge četvrtine kada Stefan Jović pogađa trojku i omogućava crveno-belima da na poluvreme odu sa minimalnim vođstvom (41:39).

Crvena zvezda Telekom je četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa dobila rezultatom 69:65 (18:22, 23:17, 15:9, 13:17) pa je do titule stigla sa 3:1 u seriji!Terens Kinsi

Nastavak utakmice doneo je prazan hod na obe strane pa su tako za sedam minuta igre obe ekipe zajedno postigle 14 poena od čega većinu sa linije penala.

Slovenac Edo Murić isključio je sebe iz utakmice već na startu četvrtine prekršajem u napadu kada se Stefan Jović sjajno postavio ali je u toj situaciji Zvezdin plej zaradio povredu zbog koje je morao u svlačionicu ali se vratio na parket u završnici meča.

U vrlo neefikasnoj četvrtini Partizan je protivniku dozvolio previše lakih poena sa linije penala, pa je tako Zvezda bez previše muke stigla napravila +9 na dva minuta pre kraja trećeg perioda.

Što se tiče crno-belih, oni su u trećoj deonici imali prazan hod od punih pet minuta pošto je trojka Novice Veličkovića u 23. minutu bila poslednji poen pre nego što je Čedomir Vitkovac sa linije penala u 28. minutu pomerio Partizan sa mrtve tačke.

Prvu dvocifrenu prednost na utakmici Zvezda je napravila na kraju trećeg perioda posle horoka Luke Mitrovića (46:56) ali je na drugoj strani Partizan odgovorio i na poslednju pauzu otišao sa 8 poena zaostatka.

Na startu četvrtog perioda Crvena zvezda Telekom odlazi na +11 nakon trojke Marka Simonovića (48:59) nakon čega je Partizan morao da krene na sve ili ništa. Do sredine četvrtog perioda Zvezda je uspela da zadrži tih +11 i to zahvaljujući novim poenima Marka Simonovića van linije 6.75.

Kako se utakmica primicala kraju nervoza je počela da raste pa je tako na tri i po minuta pre kraja došlo do sukoba Džamara Vilsona i Vasilija Micića koji su sudije kaznile obostranom ličnom greškom.

Činilo se u tim momentima da je Zvezda završila posao i da će na iskustvo privesti utakmicu kraju ali se Partizan potpuno vratio u igru usled čega smo gledali više nego uzbudljivu završnicu.

Penal završnica je odlučivala o novom šampionu a tu se najbolje pokazao Maik Cirbes koji je imao mirnu ruku i bez greške sa linije za bacanja pa je Crvena zvezda Telekom na kraju odbranila prednost a samim tim i titulu.

Najefikasniji pojedinci u redovima Crvene zvezde Telekom bili su Maik Cirbes, Terens Kinsi i Marko Simonović sa po 15 poena, dok je na drugoj strani dominirao Novica Veličković sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

84 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 10.06.2016
00:59

Mislim da su svi zadovoljni ovim rezultatom finalne serije, mi zbog ocekivane i zasluzene titule a Partizanovci sto su se provukli bez blamaze i sa jednom pobedom cemu se sigurno nisu nadali. Sve u svemu, konacno da srpska kosarka pocinje da lici na nesto sta se vidi i po rezultatima reprezentacije zadnjih par godina. Nevezano za ovu temu, vidi se da se i u fudbalu nesto pomice unapred odmah nakon prekida vladavine drzavnog projekta koji je unistavao srpski sport u zadnjih 10 godina. Valjda cemo se konacno resiti starih komunjara i njihovih sledbenika, da postavimo stub srpstva na noge i uzivamo u rezultatima nase nacije.

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 10.06.2016
00:19

Je li vam odgovaralo sudjenje nocas Revolt i kompanijo?

avatar
Petar Petar
Friday, 10.06.2016
00:14

Pobeda cista i zasluzena, svaka cast Zvezdi. Jednostavno doslo je do zamora materijala kod obe strane sto se narocito osetilo u Partizanovoj igri jer je realno kvalitet na strani Zvezde i ako Partizan ne odigra 120% ne moze da dobije. Realno dobra serija i ja iskreno nisam ocekivao ovoliki otpor Partizana. Veceras mislim da nas je Dzile ubio sa malim Aranitovicem u trecoj, ali ipak on zna bolje od mene milion puta i ne bih da komentarisem vise o tome. Bilo pa proslo. Tvrda utakmica, mi smo bili recimo na nivou prve utakmice u seriji ( sto se tice suta) i to je to. Zao mi je sto nije bilo majstorice jer je cini mi se Partizan zasluzio petu utakmicu s tim sto mislim da bi epilog bio isti. Zvezda je jednostavno ove sezone prejaka za Partizan koji kada mu slabo odigra Dzons jednostavno nije u stanju da iznenadi.

avatar
KAD CES VISE, SILVIO
Friday, 10.06.2016
10:56

Ova pobeda da, ali ne i pobeda u drugoj utakmici, samim tim, ne i u finalu...

avatar
POGODI KO SAM
Friday, 10.06.2016
14:57

Ako mene pitas, mi nismo skoro nikakve, tri utakmice na egal je za divljenje.

avatar
Petar Petar
Friday, 10.06.2016
13:11

Dobro, ja gledam generalno. zato sam i rekao da je Partizan zasluzio pet utakmica, ali problem je sto ja stvarno mislim da u ovvom ritmu na dva dana mi realno nismo imali neke sanse. Sinoc se je to videlo, nisu ni oni bili na nekom nivou, ali smo mi bas bili u minus fazi i to realno zbog umora. Ovako gledano nisu oni nista spektakularno odigrali, ali u utakmici gde ni jedan protivnik ne moze da pruzi 100% su sanse 70-30 u njihovu korist. Mis mo sinoc utakmicu izgubili do sredine druge cetvrtine. Odigrali smo taj period prilicno bolje i kad nismo vodili u tom trenutku 10+ ja sam otprilike znao da od pobede nema nista. Promasili smo 8 bacanja i par sest trojki gde imamo po tri sekunde da se namesti igrac da sutne. Osim Velickovica na trenutke i Milutinovica mi sinoc nismo imali igraca.

avatar
stevanstevan
Thursday, 09.06.2016
23:48

Zvezdina sezona, zaista su sjajna ekipa, Partizanu takodje pored svih poteskoca svaka cast na pruzenom na kraju. Nadam se da nas cekaju neka bolja vremena sa dva, tri vrhunska predstavnika u Evropi.. ali to je jako trsko da ce da se desi u narednih deceniju, dve

avatar
Markо Đorđević
Friday, 10.06.2016
00:22

Zvezda, Mega i FMP su najbolje sto Srbija ima da pruzi. Dace Bog da svi jednog dana imaju zapazene uloge u Evropi.

avatar
POGODI KO SAM
Thursday, 09.06.2016
23:47

Pred kojim bre Grobarima i kako je to odbranila titulu, koju titulu je osvojila - o cemu vi pricate?

avatar
Alex DeLarge
Friday, 10.06.2016
00:06

Grobara i kad ima - kao da ih nema. FMP odbranio titulu, a u svakom slucaju Partizan ponovo pregazen. Moze tako? Je l' jasnije sad?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 10.06.2016
13:45

Mi smo za vas pojam u navijanju. Nemoj ti meni nista da pojasnjavas, smesan si jako...

avatar
Markо Đorđević
Friday, 10.06.2016
00:20

Slazemo se, navijaci partizan igokee kao da nisu ni bili u hali veceras, glasnija je bila ona sacica delija, ali dobro, to je normalno. :) Titulu osvojenu prosle sezone, ako imas amneziju, dobro ce ti doci. Tek smo poceli. Mozda ces i u kosarci poceti da fantaziras kao i u fudbalu, hocete i u kosarci da postanete samostalna drzava i da osvajate imaginarne titule ? :D

avatar
Djole Djokic
Thursday, 09.06.2016
23:46
avatar
Delije Sever 021
Thursday, 09.06.2016
23:45

Dominacija se nastavlja,institucija nastavlja da surovo pobedjuje skoro doraslog rivalan...ne brinite grobari,mozda je sledeca godina vasa...mozda..

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 09.06.2016
23:43

Godine mnoge ste....

avatar
Djole Djokic
Friday, 10.06.2016
00:48

Sve se vraća druže moj...nŽivi bili pa videli...

avatar
Nemanjaa Vidic No.1
Friday, 10.06.2016
01:54

Kupovali otimali titulee,vise see ne mozeee zasto sada :)

avatar
PoparaZarko
Thursday, 09.06.2016
23:43

Odlicna serija Partizana, 3 utakmice potpuni egal sa ovakvim rosterom protiv mnogo jaceg protivnika je odlicna stvar. Dzikic radi fenomenalan posao, covek je uspeo da uz ozbiljne minute Vrabcu, Marinkovicu, Milutinovicu ucini da ova ekipa izgleda dobro kada se pogleda ceo Play-off. Na kraju je trebalo malo iskustva i jedan kvalitetan igrac da pomenuta trojka i Aranitovic koji nema minute nebi morali da imaju role protiv mnogo boljih i zrelijih igraca sa druge strane. Vrabcevi koraci u autu sve govore.. Nadam se da ce Dzikic ostati i sledece sezone jer mislim da nece dozvoliti da zadje duboko u sezonu da bi se tim kompletirao i da bi tek sredinom proleca kao sto se desavalo prethodnih godina u Partizanu, znao kojim igracima raspolaze, mislim da ni Pekovic nece dozvoliti to isto.

avatar
Mustafa sa pašnjaka
Friday, 10.06.2016
00:02
avatar
Alex DeLarge
Friday, 10.06.2016
00:09

Dzikic mozda radi dobar posao, ali je ovo vise igranje iznad mogucnosti zbog protivnika nego realan pokazatelj snaga... Partizan bi protiv bilo kojeg drugog protivnika slicnog kvaliteta bio pociscen lagano, sa po 10-20 razlike svaki mec...

avatar
El Diablo
Thursday, 09.06.2016
23:39

Realno Zvezdi nema ko da se suprotstavi u ovoj domacoj ligi,Partizanov tim osakacen,klub na pragu stecaja (a svi znamo ko je doveo klub do takvog stanja),Mega,pojma nemam sta se sa Mitrovcanima desava,prosle sezone a i ove u ABA ligi su pruzali dobar otpor Zvezdi cak su ih i pobedjivali,a u ovom plej ofu u KLS kao da su igrali sa klincima,tako lako ih Zvezda dobila,a i izgubili od FMP-a u borbi za trece mesto,onog originalnog.Gde su im Luvavu,Kaba,Rasic?Kakva je ono klincadija sto je igrala protiv Zvezde u 1/2 KLS-a?

avatar
kizito
Thursday, 09.06.2016
23:38

Bila zanimljiva serija.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 09.06.2016
23:36

Nebitno je ovo, sad ce Lovernj da ostavi srcecepajucu poruku na tviteru kako ce on da dodje na peta utakmica.

avatar
Partibrejker
Thursday, 09.06.2016
23:31

Pobedio je kvalitetniji(skuplji) tim.Nadam se da ce Džikić imati obezbeđen kakav-takav budžet na početku sezone,a ne kao ove godine,pa se krpimo u sred sezone.Pa onda da On selektira konkurentniju ekipu.Iz ovog što je imao na raspolaganju je izvukao maksimum,i što je najvažnije obezbedio ABA.Naravno opet će mo imati upola manji budžet od FMP1,ali mislim da to ipak nije presudno,što smo pokazali i u ovim finalnim utakmicama(osim prve),a i mnogo puta igrajuci u EL protiv bogatijih.Pogotovo ako Radonjić ostane na klupi mrskog nam protivnika,budžetski minus je nadoknadiv stručnim plusom.Još jednom čestitam boljoj ekipi u ovom trenutku,i nadam se da Jović nije ozbiljnije povređen.

avatar
Čika Marko
Thursday, 09.06.2016
23:30

Čestitke momci....

avatar
Sin Dragan
Thursday, 09.06.2016
23:29

Poruka za sve talentovane klince... Dobro pazite za koga potpisujete, ucite na greskama Murica, Marinkovica, Andrica i ostalih koji propadaju u partizanu... Zna se ko ce dominirati narednih godina.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 09.06.2016
23:28

Lepši način za odbranu titule od ovog nisam mogao ni da sanjam jer najslađe je kad se to uradi pred navijačima pobeđenog protivnika. Živela Zvezda i naša majka Srbija, a hvala i srpskoj omladini što su u glavnom gradu Srbije osnovali ponos Srbije, grada Beograda i srpske dijaspore.

avatar
Thursday, 09.06.2016
23:28

3:1 je bila i moja prognoza!

avatar
Mile brat
Thursday, 09.06.2016
23:27

ZVEZDO VOLIM TE...

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 09.06.2016
23:26

Rutinski, bravo Zvezdo!! 17. titula je tu..nDje je Revolt da nam kaze da ce Partizan imati mec lopte?

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Friday, 10.06.2016
10:04

Kakva bre 17 titula osnovani ste 2012 i imate 2 titule

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 10.06.2016
12:33
avatar
Nemanjaa Vidic No.1
Thursday, 09.06.2016
23:25

Cemu se nadate?Zvezda sampion!

avatar
Sin Dragan
Thursday, 09.06.2016
23:24

Sramota za sudjenje zaista. Zar ovakav status treba da ima jedna evroligaska ekipa? Dozvolili su partizanu da igraju ragbi a Zvezdi se sudile tehnicke i namerne kao na traci. Svaka cast momcima sto sve izdrzali i na kraju im pokazali ko je gazda u Srbiji. Takodje, svaka cast nasim navijacima koji su potpuno izdominirali na tribini i potpuno nadjacali brojnije navijace partizana. Sve u svemu, jos ce se oni nacekati da dodju do nekog trofeja...

avatar
Djole Djokic
Friday, 10.06.2016
00:50
avatar
dex
Friday, 10.06.2016
00:58

Sudjenje je bilo lose za obe ekipe a kriterijum sudjenja se nametne od strane sudija na pocetku do ga ekipe koriguju u toku utakmice kako kome odgovara. To sto je radonjic nesposoban da kaze igrajte cvrsce pa ce i oni promeniti kriterijum nije problem sudija vec nesposobnog trenera i to sto se uporno kopira stil igre protivnika umesto da ih gadjas tamo gde su najtanji ti razigtavas centre partizana i vtacas ih uporno u utakmicu. Razumem da se kazni mlad igrac kad pogresi ali zasto kinsi nije izbacen posle serije gresaka. Nece on ostati u ekipi nego guduric. A na sve to ti vidis da je sudjenje bilo u korist partizana. Strasno

avatar
POGODI KO SAM
Thursday, 09.06.2016
23:24

Bio sam najveci skeptik, ocekivao sam ciscenje, cak sam se plasio i katastrofe vece od 41 razlike, ali sam se jebeno prevario. Svaka cast, momci, pokazali ste kolika sam neznalica i nemate pojma koliko mi je drago zbog toga! Mi smo sa timom iz top8 u Evropi, sa timom koji je za klasu bar bolji od nas, ako ne i dve, sa timom koji je pod patronatom drzave, stvoren ukradenim narodnim novcem, sa timom koji je u dve utakmice imao pomoc sudija nezabelezenu u dosadasnjoj igri pod obrucima na ovim prostorima, uspeli da se junacki izborite ne samo za jednu pobedu, nego da krv propisaju da dobiju seriju. Ogolili ste njihov kukavicluk, do neba vam hvala za to! Mnogi od vas su dali preko 100% svojih mogucnosti i ko vam nesto zameri, taj o kosarci nema pojma.nnS druge strane, koliko su me igracii trener odusevili, toliko me je klub razocarao, ne stavsi nijednog trenutka iza njih. I jako sam tuzan zbog toga.nnSta ce biti dalje, ja ne znam i ne usudjujem se da prognoziram. Znam samo da osecam zebnju u srcu. Ne zbog igraca i trenera.

avatar
Partibrejker
Friday, 10.06.2016
00:04

Nego zbog Pekovica.Treba da ga je sramota tetovaze.Necim ga drze u saci(ucena),pa odradjuje posao.Mozes misliti On se zahvaljuje premijeru,a on nas unisti.

avatar
Sin Dragan
Saturday, 11.06.2016
12:22

A ti si cuo za Milera pre Zvezde? Ajde bre dosta vise lazi i obmana. Moja nedoumica je jedino da li ti zasta verujes ttoj propagandi ili si deo nje. :) Zvezda rezultat postize iskljucivo svojim radom i pametnim poslovanjem. Doveli ste 6 stranaca a nista imali pre 3 meseca za flasiranu vodu? Koga bre lazete?

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 11.06.2016
01:08

U klubu je receno da je sporazumno raskinut ugovor kao i u stranim novinama (sportando , Erophoos) , da li je stvarno raskinut ugovor sporazumno ne znam (videcemo) ali sa Silba niko iz kluba nije rekao tako nesto to si ti pomesao sa nekim clancima iz novina ili ovde sa komentara. Iskreno nisam cuo za Dzonsa pre Partizana ali nisam ni za Milera , Tomsona ni Cirbesa. Za Mekela sam cuo ali tek tog leta u reprezentaciji Izraela. Ako mozes objasni mi kako to da Kinzi godinu dana pre Partizana ima ugovor od 1.4 mil u Malagi potpise tako sitan ugovor kako neki pricaju. A sada , 2 godine kasnije , nakon sto je proglasen za istrosenog igraca i nakon sto je bio prekobrojan u Trabzonu (koji je klasu ispod Zvezde) potpisuje jaci ugovor nego u Partizanu ??? Nema logike.

avatar
KAD CES VISE, SILVIO
Friday, 10.06.2016
10:12

I neljudi oko njega. Drze ga u saci dozvolom za izgradnju objekata na Zlatiboru, eto cime.

avatar
Mustafa sa pašnjaka
Friday, 10.06.2016
00:07

Objasni kako se daje preko 100% mogućnosti. Voleo bih da to primenim. Ako je bilo nezabeleženo suđenje to znači da je bilo dve trojke iz auta.. Pojasni mi malo.

avatar
United_forever
Thursday, 09.06.2016
23:23

Ponosan na Partizan, bice bolje sledece godine, uz par novih igraca bice to to. Cestitke Zvezdi! :) p.s. samo da ne gledam onog Vilsona u Partizanu..

avatar
Sin Dragan
Friday, 10.06.2016
00:17

I ja kazem isto, samo da stigne plej i bice to okej!

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 10.06.2016
10:43

I da se vrati Salo

avatar
POGODI KO SAM
Thursday, 09.06.2016
23:22

asd sad je 4:3 za nas u pobedama pa vi vidite- u finalu isto kao i u odbojci '15!

avatar
POGODI KO SAM
Thursday, 09.06.2016
23:20

Odvratno navijanje, perfidno sudjenje, sramotno komentarisanje,

avatar
Thursday, 09.06.2016
23:16

Zvezda je šampion, sve je gotovo!!!!

avatar
Thursday, 09.06.2016
23:15

Ne daju maksimum svi igraci Partizana jedino Novica,Dzons i Viliams,Vilson tu i tamo, ovo ostalo slabo.Podrska Grobara za 10.Da je bilo pravde sada bi trebalo da je 2-2 s obzirom da je u predprosloj utakmici Zvezdi pobeda poklonjena.

avatar
Partibrejker
Friday, 10.06.2016
00:11

Daju svi kolike su im mogucnosti.Bio je ubitacan tempo.Odigrali smo 7 utakmica za 15 dana.To se najvise videlo po sl.bacanjima.A mnogi ni nemaju kvalitet za klub Partizanovog renomea,ali to je posebna prica.

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 10.06.2016
00:28

Epa zato su nas lepo ostetili u ovaoj utakmici. Inace i Milutinovic i Muric su dali maksimum samo je problem u tome sto nisu kvalitetni kao ova 4 sto si naveo. A cemu 10-ka Grobarima? Jel to zbog lasera u oci tokom izvodjenja slobodnih bacanja na kraju ili zbog topovskih udara ka Jovicu u 3 utakmici?