Grčki veterani se predomišljaju zbog Olimpijskih igara?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 11.04.2016.
21:12
Izvor: Sportske.net

Iako su najavili povlačenje iz reprezentacije nakon prošlogodišnjeg Eurobasketa, dvojica iskusnih grčkih košarkaša žele da pomognu nacionalom timu da se plasira u Rio i da olimpijski turnir bude njihovo poslednje veliko takmičenje.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Bili Spanulis je prelomio i definitivno stavio tačku na svoju reprezentativnu karijeru, ali njegovi kompanjoni još od junioskih dana, Nikos Zisis i Janis Burusis, po svoj prilici nisu.

"Reprezentativac sam od 2005. godine, dakle već 11 godina. Ništa me ne inspiriše više nego da se borim za medalju pod obeležjima svoje zemlje. Kada sam rekao prošlog leta da se povlačim, rekao sam to u afektu, jer nismo ispunili cilj da se direktno plasiramo na Olimpijske igre. Iako sam u godinama, nije mi teško da žrtvujem još jedno leto zbog Grčke, jer svaki minut proveden na terenu u tom dresu me čini presrećnim."
rekao je Burusis, inače najbolji košarkaš Laboral Kuće ove sezone.

Nema sumnje da će iskustvo jednog od naboljih košarkaša Evrolige u tekućoj sezoni biti od ogromnog značaja reprezentaciji Grčke na predolimpijskom turniru.

Heleni će pokušati da se domognu Rija iz Torina, gde su smešteni u grupu sa Iranom i Meksikom, dok se u drugoj nalaze domaćin Italija, Hrvatska i Tunis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke