Grizliji "za dlaku" jači od Vukova

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 16.11.2015.
00:03
Izvor: Sportske.net

Memfis slavio pobedu u 'Target centru' u Mineapolisu, Nemanja Bjelica se nije baš proslavio protiv jedne od najjačih odbrana NBA lige.

BETA/AP Photo/Andy Manis
BETA/AP Photo/Andy Manis

Povezane vesti

Minesota i Memfis su odigrali veoma neizvestan meč, ali su se na kraju radovali favorizovani gosti iz Tenesija.

Timbervulvsi su bili u igri tokom celog meča, ali Grizliji su dali gas u samom finišu i trijumfovali rezultatom 114:106.

Bekovi Memfisa Konli i Grin su iskombinovali 39 poena, centarski tandem Mark Gasol - Zek Rendolf 'samo' 30, ali igrači sa klupe Čalmers i Grin su dodali po 16, odnosno 12, i kada na to dodamo procanat šuta za tri poena od preko 50% stvari oko konačnog ishoda utakmice postaju dosta jasnije.

Kod Minesote najefikasniji Zek LeVin sa 25 poena, Vigins je ubacio 21, dvocifren je bio još samo Touns (14 pts), pod takvim okolnostima ni neke slabije ekipe od Memfisa verovatno ne bi kapitulirale.

Nemanja Bjelica nije imao svoje veče, samo 4 poena i jedan skok za 24 minuta na parketu, promašio je oba šuta van linije 6.75, pogodio dva od pet pokušaja za dva i napravio pet faulova.

Nikola Peković se još uvek nije oporavio od povrede, van stroja je i Riki Rubio, Rudež nije ulazio u igru.

Paris Attacks Pelicans Knicks Basketball

Nešto ranije Njujork Niksi su na krilima Karmela Entonija savladali Nju Orleans u 'Medison Skver Gardenu' rezultatom 95:87.

Melo je brojao do 29, uz to imao i 13 skokova, dobru podršku imao je u Galoveju, francuskom teškom centru Kevinu Serafanu i talentovanom Letoncu Kristopsu Porzingisu, koji su bili dvocifreni.

Pelikanima nije pomogla ni fenomenalna partija Entonija Dejvisa koji je postigao 36 poena i uhvatio 11 lopti pod obručima.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke