"Gudurini" Grizliji izašli iz pećine, Domantas dominira, šta je nevolja kad zaustaviš Hardena?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.03.2020.
09:29
Izvor: Sportske.net

Dramatično veče, derbi rešen u produžetku, Lejkersi odigrali najgori meč u sezoni...

AP Photo/Michael Dwyer
AP Photo/Michael Dwyer

Povezane vesti

Kada je bilo najpotrebnije "Grizliji" su se probudili iz zimskog sna. U Tenesiju je zaustavili Lejkerse na 88 poena i stigli do dragocene pobede u borbi za osmo mesto, odnosno doigravanje.

Dža Morant je ubacio 27 poena, imao 14 asistencija, na drugoj strani Lebron 19 poena, 10 asistencija i 8 skokova, Dejvis je ostao na 15 poena. Memfis je pobedom pobegap korak i po Pelikansima sa kojima Lejkersi igraju danas. Ovo je inače najmanji broj poena za lidera Zapada u sezoni, očajno su šutirali, gubili sa dvadesetak razlike čitavo drugo poluvreme, nije bilo povratka. Ovo je prva pobeda "Grizlija" nakon Ol-Stara, igrao je i Gudurić, manje od dva minuta, nije se upisao.

Voriorsi su prekinuli seriju od osam poraza, slavili su sa osam zdravih igrača u Feniksu, Smailagić nije ulazio u igru, Hrvat Bender je protiv bivšeg tima, odigrao i najbolji meč u sezoni, 13 poena, 8 skokova. Postojala je nada da će Kari igrati, ali on će još nekoliko dana vežbati u razvojnoj ligi, nema potrebe da forsira, ipak uskoro bi trebalo očekivati ga na terenu.

Drama u Teksasu, San Antonio je dobio Orlando, izgubili su veliku prednost, ali na kraju ipak nekako uspeli da sačuvaju pobedu, Pati Mils je odigrao sjajno u odbrani.

Furnije je upropastio šansu za pobedu, domaćin je odahnuo i dalje ima šansi za plej-of, kasne tri pobede za Memfisom. Vučević je ubacio 16 poena i imao 9 skokova.

Veče je obeležio derbi u Bostonu, Hjuston je savladao Seltikse, Vestbruk je ubacio 41 poen, imao 5 asistencija, 8 skokova, 3 ukradene lopte, anulirao loše šutersko veče Hardena. Boston se vratio sa -4 u finišu, izborio produžetak trojkom Brauna nakon namerno promašenog slobodnog bacanja. Ali, u overtajmu, ponovo Vestbruk, na kraju je sa par bacanja potopio nade domaćina. Seltiksi su propustili šansu da pobedom stignu Toronto na čelu Atlantika. Inače, Seltiksi su odradili odličan posao na Hardenu, spustili ga na 21 poen i očajan šut, ali to je nevolja, kako reče Bred Stivens, Roketsi imaju i Vestbruka.

Domantas dominira, Sabonis je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, 18 poena, 13 skokova, 9 asistencija, Pejsersi su se kompletirali, Voren je Kavsima ubacio 30 poena, Oladipo 19, Brogdon 22, ako ostanu zdravi, to je tim od koga će svi zazirati. Indijana je peta na Istoku pobeda manje od Filadelfije. Klivlend se dobro držao Lov i Dramond su iskombinovali 47 poena, 25 skokova, ali su gosti bolji tim...




Majami je savladao Netse koji su u slobodnom padu, gotovo je nemoguće dobiti na Floridi, Hit doduše nije bio ubedljiv, Dragić je prelomio, 19 poena, pogodio je odlučujući šut, pa je veče posle Dalasa, pao i Bruklin. Sada i lakše dišu februar je bio loš 6-7 skor, a izgubili su prošle nedelje od Klivlenda i Minesote baš loših timova.

MekKolum je ubacio 35 poena, ali bez Lilarda, Portland je daleko od plej-ofa, imaju već ozbiljan zaostatak, poraženi su u Atlanti, Jang je vodio Houkse sa 25 poena i 15 skokova. U poslednja dva meča Atlanta koja je očajna za tri poena, mnogo bolje šutira, Blejzersi su izgubili tri u nizu, sedam od devet mečeva, čak devet utakmica su ispod 50%, sve ukazuje da će posle nekoliko uspešnih sezona, ove ranije na odmor.

Rezultati:

Feniks - Golden Stejt 99:115
San Antonio - Orlando 114:113
Boston - Hjuston 110:111
Memfis - LA Lejkers 105:88
Klivlend - Indijana 104:113
Majami - Bruklin 116:113
Atlanta - Portland 129:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke