Hardenov debi iz snova, Durant i "Brada" deluju zastrašujuće, ne pomaže ni neverovatni Crnogorac!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 17.01.2021.
09:13
Izvor: Sportske.net

Dugo očekivani debi Džejmsa Hardena, Durant sačekao nekadašnjeg saigrača, napunili do vrha koš Orlanda. Šteta za Vučevića, odigrao partiju iz snova!

AP Photo/Mary Altaffer
AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Nije bilo puno potrebno Hardenu i Durantu da se podsete na dane kada su igrali zajedno u Oklahomi. Ima tome devet godina, kada im se Kajri bude pridružio na parketu, biće to zastrašujuća trojka.

Harden je ubacio 32 poena, napravio tripl-dabl, uz 14 asistencija i 12 poena, ali čak devet grešaka. Durant je ubacio 42, on i novi saigrač su zajedno izgubili 15 lopti, ali kažu da će to biti tako dok se ne naviknu da ponovo igraju zajedno. Bruklin jee inače slavio protiv Orlanda, a Durant je sada na proseku od 30 poena, nakon povratka posle jednogodišnje pauze. Kada je Oklahomu vodio u finale 2014. godine davao je 32 poena po meču. Sada ima Hardena, tada je imao Vestbruka.
Nestvarna partija Nikole Vučevića, 34 poena, uz šest trojki, 10 skokova, 7 asistencija i 5 ukradenih lopti, ostala je bez nagrade. On je postao prvi centar u istoriji NBA koji je imao ovakav skor, uz više od pet trojki.

Hjuston je u prvom meču bez Hardena dobio San Antonio, Sparsi su se sinoć osvetili. Roketsi oslabljeni, imali su prednost tri četvrtine, ali u poslednjoj San Antonio je stegao odbranu i okrenuo. DeRozan je brojao do 24, Marej dao 18 poena, seriju od sedam u poslednjoj četvrtini, najbolje je ostavio kao i čitav tim za kraj kada se utakmica lomila. Vol, Gordon, Kazins, Braun, kao i igrači poput Oladipa, Dante Eksama koji su stigli u trejdu za "Bradu" nisu bili na parketu za Roketse.

Toronto je uspeo da zahvaljujući pomoći klipe u Tampi sruši Hornetse. Na kraju izvodili su odlično slobodna bacanja, Bušer, Lovri i VanFlit su pogodili osam u poslednja dva minuta penal završnice i prelomili protiv Hornetsa. Kod Šarlota Hejvard 25, Rozije 24, Hornetsi su izgubili tri u nizu.
Najgori tim lige Detroit došao je na Floridu i sa 20 razlike tukao tim koji je pre nekoliko meseci igrao za prsten. Grant je ubacio 24 poena, Derik Rouz 23, treću četvrtinu su Pistonsi dobili da 19 razlike, nisu nadigrali nekog rivala više od godinu i po dana tačnije 334 četvrtine. Hit nema opravdanja iako nije bilo Batlera i Tajlera Hiroa, vratili su se Adebajo koji je ubacio 28 poena, Dragić koji je završio sa 12.

Vratio se Dža Morant, Memfis je savladao favorizovanu Filadeldiju. Ruki godine je ubacio 17 poena, imao 6 asistencija, nije da timu nije išlo i bez njega "Grizliji" su dobili četiri meča u nizu. Siksersi bez Embida, Haris je ubacio 21 poen, Milton 28, gosti su prišli na poen minusa u finišu, ali su olako prodali par lopti pa je pobeda ostala u Tenesiju.
Portland je okrenuo protiv Atlante, Lilard je ubacio 36 poena, ali izgubili su MekKoluma na poluvremenu zbog povrede. Inače Demu koji je noćas ubacio četiri trojke, nedostaju još tri da prestigne legendarnog Kobija na 17. mestu liste najboljih trojkaša svh vremena. Bogdanović je povređen, kod Atlante Jang 26 poena, Kapela 25, uz 12 skokova.
Rezultati:

Portland - Atlanta 112:106
Memfis - Filadelfija 106:104
Majami - Detroit 100:120
Toronto - Šarlot 116:113
Bruklin - Orlando 122:116
San Antonio - Hjuston 103:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke