Hardenova lekcija, "Zver" se odvezala posle poluvremena!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 18.04.2019.
08:10
Izvor: Sportske.net

Domaći sigurni, Hjuston, Boston i Milvoki nose maksimalnu prednost na gostovanja.

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

U prvom meču Indijana se raspala u trećoj četvrtini, sada su trajali duže, ali u poslednjem periodu ponovo im se desio pad. Boston je to iskoristio i poveo sa 2:0.

Seltiksi su dobili na krilima sjajnog Kajrija Irvinga koji je ubacio 37 poena,  bio ključ u preokretu u poslednjoj četvrtini. U poslednjih pet minuta, "Kelti" su napravili 10:0 i slomili Pejkerse. Tejtum je brojao do 26, na drugoj strani Bogdanović 23, Jang 15, serija se seli u Indijanu, treća utakmica je u petak.

Najbolji tim lige, Milvoki, takođe nosi u Detroit prednost od dve startne pobede. Baksi su noćas bili sigurni, polse poluvremena u sjajnoj trećoj četvrtini rešili pitanje pobednika u duelu sa Pistonsima. Bledso je ubacio 27 poena, Adetokumbo 26, uz 12 skokova, Midlton je dodao 24. Grk je imao problema sa rano dobijenim penalima, ali je u drugom poluvremenu rasturio rivala, u trećoj četvrtini je dao 13 poena pa pobeda nije dolazila u pitanje. Gosti bez Grifina, ponovo je, iako povređen, zbog rasprave i kritika na račun sudija dobio tehničku. Kod Pistonsa Kenad 19, Redži Džekson 18 poena.

Kako sada stvari stoje, pogotovo ako se Grifin ne oporavi, čini se da Baksi hitaju ka svojoj prvoj pobedi u jednoj seriji doigravanja još od početka veka, tačnije 2001.

Ni Juta nema rešenja za Hjuston, već posle prve četvrtine kasnili su 20 razlike. Harden je napravio tripl-dabl 32 poena, 13 skokova, 10 asistencija. "Brada" je dao 25 koševa do poluvremena, kontrolisao igru, prošle godine u ovoj seriji, Hjuston je posle startne pobede, izgubio drugi meč, pa iako su na kraju dobili sa lakih 4:1, prošlosezonska serija je bila opomena. Na poluvremenu je bilo +26 za domaće, koji su pogodili 17 trojki, čini se da će "Džezeri" teško potrajati u ovoj seriji, iako sada imaju dva meča kod kuće.

Hjuston - Juta  118:98 (2:0)
Milvoki - Detroit 120:99 (2:0)
Boston - Indijana 99:91 (2:0)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke