Hrvatski košarkaš ukratko i veoma jasno, nema pripreme za Jokića!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.09.2021.
08:59
Izvor: Sportske.net

Nema poentu...

EPA-EFE/BUTCH DILL
EPA-EFE/BUTCH DILL

Povezane vesti

U podkastu "Inkubator" koji je veoma popularan, gostovao je Ivica Zubac koji je govorio o Nikoli Jokiću, svom velikom prijatelju.

"Možeš ti gledati njegove poteze iz prethodnih utakmica, u koju stranu ide, šta najviše voli da radi, koji okret... Ali kad dođe utakmica to se dogodi i onda nemaš puno vremena za razmišljanje", rekao je Ivica Zubac. 

Kaže i da za njega nema odbrane. 

"On je sigurno jedan od najtežih za čuvanje. Sve vreme misliš da igraš dobro odbranu protiv njega, stalno misliš kao dobro je i onda on postigne šut preko tebe koji je pretežak, ali koji on pogađa. Jednostavno kako Amerikanci kažu dobra odbrana, ali bolji napad", kaže Zubac. 

O Jokićevom talentu je suvišno govoriti. 

"Teško možeš šta bolje da uradiš, ali on je toliko talentovan da mislim da nema nikog u NBA koji može da ga čuva. A onda kad odeš da ga udvojiš vidi sve na terenu, ima u proseku 10 asistencija, naći će otvorenog igrača uvek. Nekad je bolje da ga pustiš da postigne 40 poena, nego da spakuje 15 asistencija. Moraš da izabereš šta će da te ubije", ističe Zubac. 

Ivica Zubac i Nikola Jokić se druže i van terena kada su to u prilici. 

"Dosta, više naravno sa Hrvatima, uvek izađemo na večeru ili idemo jedan kod drugog kući kad igramo, uvek se družimo. Ali sa Jokićem sam isto dosta zbog istog agenta i obojica smo igrali u Megi. On je stvarno lik sa kojim se lako sprijateljiti. Imamo neke zajedničke teme izvan košarke i stvarno je sa njim lako. Kad imamo zagrevanja dva sata pre utakmica tu se ispričamo", rekao je Zubac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke