I crno i belo od Partizana u zadarskih 40 minuta, ali pobeda se piše

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2023.
19:45
Izvor: Sportske.net

Neočekivan razvoj događaja u drugom poluvremenu.

AdmiralBet ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin
AdmiralBet ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

U derbiju 26. kola AdmiralBet ABA lige, Partizan je večeras u Zadru trijumfovao rezultatom 88:78.

Ako posmatramo samo konačan rezultat, kao i ubedljivih 49:30 za crno-bele posle prvog poluvremena, reklo bi se da je Partizan rutinski dobio ovaj meč, ali je Zadar u drugom poluvremenu uspeo da ovu utakmicu učini mnogo zanimljivijom.

Meč je počeo serijom crno-belih od 7:0 i do kraja prvog kvartala Partizan nije dozvoljavao domaćinu da uhvati rezultatski priključak. Panter je imao stopostotan učinak iz igre u tom periodu, a na drugoj strani najbolji igrač Zadra Luka Božić je bio neutralisan, bar kada su poeni u pitanju.

U drugom kvartalu crno-beli su svoju prednost učinili dvocifrenom, a pred kraj poluvremena su serijom trojki Pantera, Nanelija, Papapetrua i Smailagića stigli do ubedljivih 49:30.

Treća četvrtina je bila pravi rolerkoster. Prvo je Zadar serijom 7:0 vratio nadu u preokret, a onda je posle Obradovićevog tajm-auta Kevin Panter ponovo ušao u svoj prepoznatljivi šuterski ritam i crno-beli su relativno brzo stigli do maksimalne prednosti od 21 poena razlike.

Ukazao je trener Partizana u tim trenucima šansu i mladom Vukčeviću, kao i Madaru, ali od trenutka kada je Smailagić napravio četvrti prekršaj, stvari su na terenu ponovo počele da se menjaju.

Trener Obradović je prilično zamerio Smailagiću što je brzo ušao u problem sa faulovima, pa mu je propao plan da večeras nešto više odmori Lesora i Ledeja. Pogotovo kada je Zadar ušao u period svoje najbolje igre.

Domaći su ušli u sjajnu seriju i posle trojke Lakića pred kraj treće deonice prišli na samo sedam poena razlike - 62:55 za Partizan. Tu seriju je sa linije penala prekinuo Uroš Trifunović, pa su crno-beli u poslednjih deset minuta ušli sa devet poena prednosti - 64:55.

Pretio je Zadar i u četvrtoj četvrtini, raspucao se Dejvis, ali na drugoj strani je uzvraćao sjajni Džejms Naneli svojim najjačim oružjem, trojkama, a posle jedne od njih se i sam uhvatio za glavu ''u neverici'' kako je pogodio.

Na kraju ipak ubedljiva pobeda Partizana, ali će trener Obradović imati šta da kaže svojim igračima.

Naneli je do kraja upisao šest pogođenih trojki za ukupno 18 poena, 15 je imao Panter, a sa 13 su ih pratili Lesor i Egzum, kao i Trifunović sa 12 poena.

U ekipi Zadra večeras najefikasniji Dejvis sa 22 poena i osam skokova, Lakić i Drežnjak po 13, a Luka Božić 13 poena, 13 skokova i 9 asistencija.

Partizanu do kraja ligaškog dela sezone ostaje još odložena utakmica protiv Budućosti u petak u Podgorici, verovatno će crno-belima biti potrebna i taj trijumf za overu prvog mesta pred plej-of. Zadar ima skor 11-15 i čeka rasplet ostalih mečeva vezano za svoj konačan plasman posle 26 kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke