I Makabi upoznao novu Zvezdu, tri u nizu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.11.2022.
19:26
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Crvene zvezde i pored jednog "crnog" perioda...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde, treća u nizu u okviru Evrolige, a ukupno četvrta posle deset kola ovog takmičenja. Večeras je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u fenomenalnoj atmosferi pao Makabi rezultatom 69:68!

Sedam različitih strelaca Crvene zvezde u prvih 10 minuta je nešto što je za svaku pohvalu. Igrala je ekipa Duška Ivanovića fenomenalno u prvoj četvrtini, blistala u svakom segmentu igre, a sve je išlo kako treba za crveno-bele koji su u izuzetnom naletu. 

Lorenco Braun je imao dobrodošlicu u "Pionir", pogađao je kada je to bilo bitno za njegov tim, a valja napomenuti dobru rolu Holanda i Martina u redovima crveno-belih. 

Zvezda je povela sa 27:18 na kraju četvrtine trojkom Petruševa, a posle trojke Ivanovića Zvezda je imala i plus 10 poena na startu druge deonice. 

Makabi je imao jedan nalet, ali je meč usporen, čini se da je i Duško Ivanović imao udela u tome, a Zvezda je imala 7 poena viška posle poena Ognjena Dobrića (35:29) i taj rezultat je bio na snazi preko tri minuta, sve do samog kraja.

Zvezda nije uspela da postigne koš iz igre skoro 5 minuta, ali se ni Makabi nije previše proslavio, pa je rezultat i dalje bio na strani crveno-belih. 

Vreme je prolazilo u trećoj deonici, a Zvezda je i dalje bila bez poena iz igre, pa je Makabi preuzeo prednost nakon dvojke Lorenca Brauna (38:39). Nedovićeva trojka na pet minuta do kraja treće četvrtine je prvi koš iz igre za Zvezdu u deset minuta aktivne igre, što je definitivno pokrenulo crveno-bele. 

Proigrao je i Luka Mitrović, odbrana je bila sjajna, a Zvezda je vratila prednost.

Trojka Ivanovića je bila izuzetno bitna početkom poslednje deonice kada je ekipa Duška Ivanovića imala 57:52, potom je trojku pogodio i Nedović, ali su gosti imali Lorenca Brauna, pa smo gledali totalnu neizvesnost sredinom deonice...

Ipak, Hasan Martin i Ognjen Dobrić su doneli Zvezdi 7 poena viška na ulasku u poslednja dva minuta, ali čitav minut nismo videli poene srpskog tima, pa je Ivanović morao da traži tajm-aut kada je Braun ponovo zaigrao fenomenalno. 

Nedovićeva izgubljena lopta i poeni Sorkina su doneli totalnu neizvesnost u poslednjem minutu (69:68), da bi potom Vildoza promašio trojku, a Makabi imao poslednji napad...

Totalni kolaps na terenu, Ivanović je ukrao loptu, potom je Martin bio nespretan, a Makabiju je ostalo samo 9 sekundi. Braun je rešavao, nije pogodio, pobeda Zvezde!

U Zvezdi je Nedović imao 12 poena, Martin 11, Bentil 9, a Mitrović 8, napomenimo i dobru rolu Nikole Ivanovića sa 3 ukradene lopte, imao je i 6 poena, dve pogođene trojke. 

Kod gostiju 23 poena Brauna, Sorkin je dodao 16. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke