I Partizan i Zvezda u Top 8 Evrolige? Mesina objasnio!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.08.2022.
10:58
Izvor: Sportske.net

Naši klubovi se visoko kotiraju u evropskim krugovima.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Trener italijanskog Armanija iz Milana, iskusni Etore Mesina uveren je da će srpski predstavnici u Evroligi naredne sezone, Crvena zvezda i Partizan ostvariti zapažene rezultate u elitnom evropskom takmičenju.

On smatra da su kandidati i za ulazak u Top 8, a razlog za to pronalazi u odlično obavljenom poslu tokom letnjeg prelaznog roka i kada je u pitanju Partizan, ali i Crvena zvezda.

''Evroliga u novoj sezoni će biti na veoma visokom nivou. Čak i nemam lični osećaj kako će tabela izgledati, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20 hiljada navijača.

Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da 'preokrene' situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u top 4, a ne u top 8 ako želite da odete na Fajnal for'', objašnjava Mesina.

Takođe, Partizan ima i najtrofejnijeg evropskog trenera na svojoj klupi, Željka Obradovića, što je Mesina takođe posebno naglasio.

''Osvojio je toga više nego iko drugi. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku'', izjavio je Mesina.

U AdmiralBet-u imate sve kvote za narednu sezonu Evrolige, a Efes je prvi favorit sa kvotom 4.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke