I Slovenci dolaze sa Amerom na Evrobasket?

Autor: Boban Filipović
sreda 03.06.2015.
17:37
Izvor: Sportske.net

Za razliku od većine reprezentacija koje mahom naturalizuju američke košarkaše koji igraju na spoljnim pozicijama, 'Zmajčeke' vrbuju centra.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Prema poslednjim infomrmacijama, u taboru Slovenije bi na ovogodišnjem Evropskom prvestvu u košarci mogao da nastupi igrač Olipijakosa Brajant Danston.

Najjače oružje ovog 29-godišnjeg Amerikanca, koji jednako dobro može da pokriva pozicije četiri i pet, je igra u odbrani. Poslednje dve sezone bio je najbolji defanzivac Evrolige!

Takođe, odlikuje ga odličan skok, a zbog izuzetne snage može biti veoma koristan u pick'n' roll igri.

Slovenci su na Evrobasketu smešteni u Grupu C, u kojoj se još nalaze domaćin Hrvatska, te Makedonija, Grčka, Gruzija i Holandija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Wednesday, 03.06.2015
19:06

Kako li se samo osecaju kada dovedu igraca koji je u domacoj reprezentaciji otpadak i koji nikad ne bi zaigrao ni za deseti tim koji bi napravili, a dovedu ga da im bude nosilac igre? Ovih nikako ne zelim da kazem da je Danston los igrac i slicno. Reprezentacije postale kao klubovi, ko se kome svidi, tako ga dovede.

avatar
Slaven CFC
Wednesday, 03.06.2015
18:52

mi smo mocna reprezentacija bez ijednog stranca,sta ce nam iko osim nasih igraca? Teo,Bobi,Bogdanovic,Bjelica,Kalina,Nedovic...izuzetno mocna ekipa,reprezentacija sa karakterom i pobjednickim mentalitetom,dolaskom stranca u reprezentaciju sama reprezentacija gubi smisao...a ovi ostali nek dovode i po 5 amera,nama ne trebaju

avatar
Wednesday, 03.06.2015
18:36

Reprezentativna košarka sve više gubi smisao kad svaka zemlja dovodi ponekog Amera, ali to samo može da nam bude dodatni motiv da pokažemo ko smo i šta smo!!!

avatar
Marko Djordjevic 035
Wednesday, 03.06.2015
17:42

Neka dodju. Vazno je da mi imamo samo momke iz Srbije, a ne neke placene strance koje zanimaju samo pare. Sale je povratio kult reprezentacije, narod ponovo veruje u kosarkase. Teodosic, Bogdan, Bjelica, Erceg, Bobi. Sta ce nam stranac ?