Igrači jednoglasni: "Najveća pobeda!"

Autor: Beta Beta
subota 12.03.2016.
09:01
Izvor: Beta

Hoće li se trijumf protiv Grka pamtiti kao presudan ove sezone?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da je njegova ekipa večeras ostvarila važnu pobedu protiv Panatinaikosa u Evroligi i napravila korak bliže ka četvrtfinalu.

"Ovo je velika i bitna pobeda, uspeli smo da ih pobedimo i drugi put ove sezone i napravili korak bliže ka plasmanu u Top 8. Imali smo male padove u pojedinim delovima meča ali smo odbranom uspeli to da kontrolišemo i da u neizvesnoij završnici privedemo meč kraju"
, rekao je Lazić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Beogradskoj areni Panatinaikos sa 69:67 i ostvarili šestu pobedu u Grupi E Top 16 fazi Evrolige. Beogradski tim je treći na tabeli i ima isti skor kao četvrtoplasirani Panatinaikos, ali i bolji medjusobni skor.

"Odigrali smo koncentrisano i zbog toga smo uspeli. Kada se lomio rezultat kada su uspeli da izjednače, da nas stignu, ostali smo mirni i polako gradili igru poen po poen", dodao je Lazić.

Košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je večerašnja utakmica teža od one u prvoj fazi i da je njegova ekipa dobrom igrom u odbrani došla do važne pobede.

"Teže je bilo nego u Atini oni su podigli formu i pokazali su koliko su kvalitetni pobedom protiv Fenerbahčea. Znali smo da nas očekuje veoma težak meč, ovo je velika pobeda protiv velikog tima. Rezultat nam donosi mnogo dobrih stvari. Nisam bio mnogo miran pre dva slobodna bacanja koja sam postigao u završnici. Izgubio sam loptu a posle čak i primio 'trojku' u lice. Znao sam da moram da pogodim dva bacanja, da sam promašio bili bismo u teškoj situaciji jer oni imaju napad na jedan razlike", rekao je Dangubić.

"Oni su igrali kvalitetnu odbranu, znali smo da moramo da odgovorimo na drugoj strani, da se rastrčimo, postignemo lake poene i da dobijemo samopouzdanje. Posle smo pogodili neke šuteve, na kraju se isplatio napor koji smo pružili u odbrani i došli do velike pobede", dodao je on.

Plejmejker Crvene zvezde Vasilije Micić rekao je da ostvarena najveća pobeda u dosadašnjem toku sezone i dodao da je ekipa još jednom pokazala karakter.

"Pobeda je velika, najveća do sada, ali moramo već da se okrenemo narednom rivalu. Teška utakmica, teška za gledanje, ali bila je veoma bitna"
, rekao je Micić.

"Činjenica je da smo dobili drugu četvrtinu, a da smo prvu odigrali loše i izgubili. Ipak, u drugom poluvremenu smo pokazali ono što nas krasi kroz Evroligu najviše, a to je inat i kada na to dodate navijače i dobru odbranu dodjemo do preokreta. To je ono što smo mi pokazali danas, iako smo pred kraj ušli u neku nervozu, ali smo je prebrodili", d
odao je Micić.

Na pitanje novinara kakav je bio dogovor na poluvremenu, kada su crveno-beli gubili 28:31, Micić je rekao su igrači "samo želeli da pobede".

"Ništa... To je nešto što stoji u nama, što nosimo, taj inat i velika želja za pobedom. Pogledali smo se, shvatili smo da gubimo i da je utakmica važna... Imamo još 20 minuta da preokrenemo i da pobedimo. Pokazali smo izlaskom na parket u trećoj deonici želju i na kraju smo uspeli", kazao je Micić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čerčil Brod
Saturday, 12.03.2016
10:14

Nije najveća ali je jedna od najbitnijih. Preostale 4 utakmice su sad sve najbitnije.... idemo Zvezdo do treceg ili drugog mesta na kraju (plasman u top 8 ne dovodim u pitanje)

avatar
Mилош Зајечар
Saturday, 12.03.2016
12:27

Upravo tako, sve utakmice do kraja su podjednako bitne kao ova juče! Nema opuštanja!!!

avatar
Maestro_Chelsea(Sic)
Saturday, 12.03.2016
13:55

Sledeci mec ako dobijemo Unikahu I Pao izgubi od Lokomotive trece mesto nam je u dzepu