Istorija Efesa, pobeda u poslednjim sekundama, Printezis tragičar!

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.04.2017.
21:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa uspeli su da dođu do bitne pobede pre selidbe serije u Istanbul, ovo je prva pobeda u istoriji ove turske ekipe na gostujućem terenu tokom doigravanja.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Izabranici Velimira Perasovića slavili su u dvorani "Mira i prijateljstva" protiv favorizovanog Olimpijakosa sa 71-73.

Utakmicu je bolje otvorila gostujuća ekipa, napravili su seriju 6-0 koju je sjajnim zakucavanjem krunisao Derik Braun.

Domaćin se vratio preko Bilija Spanulisa, koji je počeo nemilice da pogađa trojke sa svih mogućih pozicija, te su uspeli da preokrenu rezultat, ali je Efes do kraja prvog kvartala ipak stigao do prednosti od pola koša.

Ipak, Spanulis nastavlja da pogađa sa distance, donosi novi preokret domaćinu, koji zadržava prednost do pauze i na odmor odlazi sa sedam poena viška.

Efes je krenuo da se vraća u trećoj deonici, stao je šut "crveno-bele", te se u poslednjih 10 minuta ušlo sa svega tri poena viška za Olimpijakos.

Nastavio je turski sastav sa dobrom igrom na oba kraja, pred kraj se probudio i Derik Braun, došli su do preokreta upravo njegovim zakucavanjem na tri minuta do kraja.


Domaćin se vratio, stvari u svoje ruke je preuzeo Printezis, ali se ispostavilo da je iskusni Grk bio i tragičar ovog susreta.

On je naime na minut do kraja promašio dva penala, Aleks Kirk je u narednom napadu doneo prednost od dva poena Efesu i ispostavilo se postavio konačan rezultat, kako je Papanikolau bio neprecizan u narednom napadu.

Do kraja je Kirk još jednom pokušao, promašio je polaganje, na sekundu do kraja je Grin pokušao dalekometnom trojkom da donese pobedu domaćinu ali je bio neprecizan.


Na kraju, nabolji u pobedničkom sastavu bio je bivši igrač Olimpijakosa Brajant Danston sa 16 poena, četiri skoka, pet asistencija i dve blokade, pratio ga je Tajler Hanikat sa 15 poena i čak devet uhvaćenih lopti.

Vrlo dobar je bio i Džejson Grejndžer sa devet poena i isto toliko asistencija.

Kod ekipe iz Pireja, raspoloženi su bili maltene samo Spanulis i Printezis. Obojica su upisala po 20 poena, s tim što je Spanulis imao i šest asistencija, a tragčar Printezis i šest uhvaćenih lopti.

Dvocifren još samo Erik Grin sa 10 poena, Nikola Milutinov je počeo meč, ali je odigao samo osam i po minuta, za to vreme je upisao dva poena, pet skokva i jednu rampu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emperador(2018)
Saturday, 22.04.2017
00:24

Neka neka papanikolau da bog da doživeo istu povredu ko rose

avatar
Di Magia
Friday, 21.04.2017
22:06

E bas mi je drago... samo zbog one njima nebitne pobede protiv Zvezde... Neka ispadnu

avatar
Milos 1996
Friday, 21.04.2017
23:21

Tako je tebra!