Ivanović: "Borićemo se za Top 8, mogao je i Partizan da pobedi"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.12.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Mišljenje trenera Zvezde nakon meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović konstatovao je da je njegova ekipa lako mogla da izgubi večerašnji susret protiv Partizana.

„Teška utakmica dva velika tima. Imali smo sreće večeras, mogao je i Partizan da dobije. Oni su odlično počeli, a mi se isto tako vratili“, započeo je Ivanović.

Luka Vildoza je još jednom ključan faktor protiv Partizana pogodivši bitne šuteve u završnici i uputivši fantastičan pas za Nedovića.

„Nije samo protiv Partizana. On je veoma dobar igrač, odgovoran, lider“.

Da li je zadovoljan odbranom uprkos sjajnim skakačkim sposobnostima Partizana koji je bio izvanredan u tom segmentu tokom prvog poluvremena.

„Mi smo od početka utakmice imali veliki problem s skokovima u odbrani. Mislim da je Partizan imao sedam skokova u prvih 10 minuta, a Lesor sam šest... Partizan ima talenat, šut, igrači koji mogu da kreiraju. Mi s Partizanom ne možemo da igramo na 90+ poena“.

Serija pobeda se produžila na osam...

„Važna utakmica, ali znate li koliko još ima mečeva. Kako smo napravili niz pobeda, tako možemo ući i u niz poraza. Na kraju se sve broji, strpljenje“.

Uloga klupe...

Sve ove utakmice do sada su pokazali da svaki igrač koji dobije šansu doprinosi, ne pravi samo broj. Za mene nema veze ko počinje utakmicu, već koliko daš. Danas? Zvezdina klupa je dala puno“.

Da li su porasle ambicije nakon 5-0 u Evroligi posle njegovog dolaska i trenutnih 6-6?

„Ne možemo misliti da smo mi nešto najbolji. Duga je Evroliga... Sada moramo da mislimo možemo li da pobedimo narednu utakmicu. Borićemo se za top8, ali daleko je to još uvek“.

Kakve su vaše pripreme za ovakav derbi, da li je specifičnije od ostalih velikih utakmica koje je vodio.?

„Jeste specifična priprema. Igrati u Španiji, Grčkoj, Turskoj... Ipak, ovo je nešto specijalno. Čestitao sam navijačima Partizana za ovo večeras. Igrači se sami motivišu. Meni je teško da ih motivišem za druge utakmice, ali protiv Partizana svi žele da igraju. Ja moram da ih smirujem, ne da ih dižem. Imamo dobre igrače koji veruju u ono što radimo.“.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke