Ivkoviću u čast, predlog koji bi uskoro mogao da zaživi

Autor: Aleksandar Golubović
subota 23.10.2021.
15:35
Izvor: Sportske.net

Poznati trener je preminuo prošlog meseca.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Jedan od najuglednijih seminara za košarkaške trenere u Evropi i svetu Beogradska klinika nosiće ubuduće ime nedavno preminulog trenera Dušana Ivkovića, ukoliko Upravni odbor usvoji predlog u narednom periodu.

Povodom obeležavanja 20-godišnjice od osnivanja organizovan je skup u onlajn formatu, a prisutnima se okupimo generalni sekretar Strahinja Vasiljević.

"Ovogodišnju Beogradsku košarkašku kliniku smo realizovali kako je to u ovim uslovima i jedino bilo moguće, u onlajn formatu. Među predavačima su bila dva selektora muške i ženske reprezentacije, Svetislav Pešić i Marina Maljković, kao i Duško Vujošević i Ernest Rađen, koji ima bogato internacionalno iskustvo, pre svega u Kini. Njihova predavanja su se pre svega odnosila na rad sa mladim igračima, ali i na analizu odbrambenih taktika po kojima je naša škola košarke prepoznatljiva", naveo je on.

Zatim je progovorio o predlogu da se Beogradska klinika nazove po Ivkoviću.

"Stigao je predlog da Beogradska košarkaška klinika ponese ime našeg istaknutog trenera Dušana Ivkovića. O svemu tome u naskorije vreme odličivaće Upravni odbor UKTS. Jedan od naših najvećih stručnaka svih vremena imao je ogroman uticaj na košarku, a dao je i nemerljiv doprinos unapređenju i modernizaciji rada Udruženja košarkaških trenera Srbije i svojim autoritetom pomagao da Klinika iz godine u godinu za predavače ima najpoznatije i najpriznatije trenere".

Podsetimo, Dušan Ivković je preminuo 16. septembra, a danas je obeleženo 40 dana od njegove smrti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke