Iz Zvezde jasni: "Nismo potcenili Megu, pad energije se dešava"

Autor: Beta Beta
subota 15.02.2020.
21:14
Izvor: Beta

"Crveno-beli" teškom mukom stigli do finala Kupa Radivoja Koraća.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da njegov tim nije očekivao neizvesnu završnicu u današnjoj polufinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća protiv Mega Bemaksa.

"Nismo potcenili protivnika, ali mislili smo da je sredinom prvog poluvremena obavljen deo posla koji treba da nam kaže kako treba da igramo nastavku. Medjutim, nije bilo tako", rekao je Šakota novinarima posle utakmice.

Košarkaši Zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su pobedili Mega Bemaks sa 80:79. Zvezda je u završnici zahvaljući "trojkama" Bilija Berona pobedila Megu.

Šakota je čestitao igračima Mege na borbi i lepim potezima.

"Mislim da smo bili iskusniji na kraju. Uz bolju odbranu uspeli smo da preokrenemo utakmicu. Bilo je tu situacija gde smo morali da se snalazimo. Imamo određene probleme koji već dugo traju, međutim, bez obzira na način kako je izborena utakmica, mi smo uspeli da pobedimo, a to je najvažnije", kazao je Šakota.

Prema njegovim rečima, utakmice koje se igraju dan za danom su opterećujuće za sve igrače.

"Pretpostavljam da ćemo u finalu igrati sa Partizanom, favorit je, ali videćemo. Očekujemo borbenu, lepu i fer utakmicu u finalu. Treba biti optimista, očekujemo da sve bude kako treba", izjavio je Šakota.

Igrač Crvene zvezde Vladimir Štimac rekao je da je utakmica sa Megom bila veoma teška i pokazala da je Kup specifično takmičenje.

"Ne potcenjujemo nikoga, ali smo možda malo izgubili energiju u nekom trenutku utakmice. Za svaku utakmicu se spremamo kao da igramo protiv ekipa koje su najbolje u Evropi. Dešava se pad energije. Nadam se da se neće dogoditi sutra", izjavio je Štimac.

Zvezda će u nedelju od 21 sat u finalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela branioca trofeja Partizana i FMP-a.

Trener košarkaškog kluba Mega Bemaks Dejan Milojević rekao je da je njegova ekipa odigrala čvrstu, kvalitetnu utakmicu, da je došla u situaciju da pobedi, ali da je u životu ponekad potrebna i sreća, a ona je danas nije imala.

"Zadnji šut njihov je ušao, naš nije. Ponosan sam na način kako smo igrali i kako je izgledala moja ekipa večeras. Idemo dalje, cilj nam je da obezbedimo opstanak u ABA ligi", izjavio je Milojević.

On je rekao da je svojim igračima posle utakmice u svlačionici najpre rekao da bi se sada borili za plej ofa u ABA ligi, a ne za opstanak, da su igrali odbranu čitave sezone kao večeras.

"Drugi deo sezone u ABA ligi igramo mnogo bolje, protiv jako dobrih ekipa imali smo sjajne partije, ali i tu nismo imali malo sreće. U Ljubljani smo izgubili na sličan način kao večeras. Nadam se da će čitav tim nastaviti da igra ovako čvrsto kao protiv Zvezde"
, istakao je Milojević.

Igrač Mege Luka Ašćerić rekao je da je ekipa dala sve od sebe, da je igrala jako čvrsto i da je zaslužila finale, ali da postoji i faktor sreće, koju nije imala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke