Utakmica za pamćenje, Gober surovo poražen - Jokić na rekordu karijere!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 31.01.2021.
23:58
Izvor: Sportske.net

Fantastično izdanje Nikole Jokića.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Pobeda Denver Nagetsa nakon klizanja protiv San Antonio Sparsa, ovoga puta je savladan najbolji tim lige u ovom trenutku, Juta Džez, rezultatom 128:117. 

Neverovatan je bio šut Denvera u prve dve deonice, sve im je polazilo za rukom, a podatak da su pogodili 15 trojki iz 17 pokušaja dovoljno govori u prilog tome. 

Naravno, prednjačio je Nikola Jokić. 

Briljirao je protiv Gobera, stavljao ga na najveće muke, jasno je bilo da je u MVP raspoloženju i večeras protiv najboljeg defanzivca lige među centrima. 

Čitavih 79 poena Denvera u prvom poluvremenu, Jokić od toga 33, imao je i rekord karijere kada je u pitanju broj ubačenih poena u jednoj četvrtini, čak 22 je postigao u prvoj. 

Stigao je Denver i do +28 u trećoj četvrtini, ali je Juta počela da se budi preko Bogdanovića i prednost domaćina je počela veoma brzo da se topi. 

Prišla je Juta na 94:84, pa je zaostatak bio i jednocifren nakon dve trojke Džordana Klarksona. Neverovatno je zvučao podatak da je Juta pretekla Denver po broju ubačenih trojki i to već tokom treće četvrtine!

Ipak, pitao se Nikola, fantastičan roling, pa slobodna bacanja, vratio je Jutu na dvocifren zaostatak. 

Proradio je i Kampaco, dve vezane trojke za +17 na početku poslednje deonice, dok se Jokić polako približavao svom rekordu karijere koji iznosi 47 poena. Uglavnom, Juta nije uspeo da se vrati više na jednocifren zaostatak i doživeli su prvi poraz posle 7. januara. 

Jokić je izjednačio rekord karijere pred ulazak u poslednji minut, upisao je 47 poena, 11 skokova i 5 skokova. Barton 18, Marej 16 poena. Na drugoj strani sjajni Bogdanović 29 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke