Jokić juri ka MVP tituli, Denver ne pobeđuje! Dončić davao koševe nogom, Lebronova simultanka!

Autor: Boris Jovanović
utorak 09.02.2021.
08:03
Izvor: Sportske.net

Nova strašna partija Nikole Jokića, mada bi on voleo da igra slabije sa drugačijim ishodom...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Baksi su slavili u Denveru, Kris Midlton je imao najviše asistencija u karijeri 12, uz 29 poena, Adetokumbo je dodao 30 poena, pa je Milvoki dobio peti meč u nizu. Inače za pola veka, klub iz Viskonsina je dobio samo deset puta u četrdeset mečeva, obično loše prolaze u Koloradu, pa je pobeda utoliko važnija.

Nikola Jokić je brojao do 35, uz 12 skokova, u prvom poluvremenu njegov tim je parirao, imao i prednost koja se kretala sa jedne na drugu stranu, ali na kraju nije bilo dovoljno. Milvoki je imao 12 skokova više, i mada je Jokić imao i 6 asistencija i 50% šuta, osim Vila Bartona nije bilo nikoga da pomogne. Marej je promašio gotovo sve, Srbin igra na MVP nivou i to nije sporno, ali sada je to šou jednog čoveka i protiv najjačih timova teško će proći.

Sledeći meč je protiv Kavsa kod kuće, Denver je inače izgubio oba meča sa Klivlendom prošle sezone. Tim iz Ohaja je gostovao u Arizoni, izgubili su od Feniksa, Devin Buker se raspucao kada se odlučivali, na kraju je završio sa 36 poena, najviše ove sezone. Bili su bez Krisa Pola, na kraju u penal završnici Bridžes siguran odveo je Sanse na dva poseda prednosti i stavio tačku.

San Antonio je srušio Voriorse, Dežonte Marej je bukvalno uradio sve, 27 poena, 10 skokova, 8 ukradenih lopti, DeRozan dodao 21 poen i 10 asistencija pa je pobeda ostala u Teksasu. Kari nije mogao da veruje kada je povrh svega Marej pogodio težak šut deset sekundi pre kraja i dotukao goste sa Pacifika. Stef je brojao do 32, Grin 7 poena, po 10 skokova i asistencija, novu šansu protiv Sparsa, Voriorsi imaju već sutra na istom mestu.

Luka Dončić je stigao sve, pogodio je koš nogom na zagrevanju, dao 26 poena, na Porzingisovih 27, Hardevej je dodao 24, Dalas je ispustio 25 poena prednosti, ali na kraju ipak dobio Minesota koja se u finišu spustila na -3, ali nije imala snage za preokret. Dončić je imao i 8 skokova, 5 asistencija, čak 7 izgubljenih lopti, ali je ostatak tima podmetnuo leđa, ovo je druga pobeda Mavsa nakon pet neuspeha u nizu. Kod Minesote Bisli 30, top pik drafta Entoni Edvards dao je 22 poena.
Toronto je okrenuo protiv Hrozlija, VanFlit i Siakam su dali po 32 poena, Pauel 29, Kanađani su ostali bez isključenog kouča Nursa na startu drugog dela. Na drugoj strani Valančijunas 27 poena i čak 20 skokova.

Bredli Bil je ugradio 35 poena i pobedu Vašingtona u Čikagu, pogodio je tri bacanja u poslednjih deset sekundi i rešio meč. Odličan Rui Hašimura, na 23. rođendan častio se sa 19 poena i 10 skokova. Vizardsi su na 6-15, odmarali su Vestbruka, igraju nešto bolje u poslednje vreme dobili su tri od šest mečeva. Lavin je ubacio 35 poena za Čikago, ali i promašio odlučujući šut za produžetak.
LaMelo Bol nastavlja sa sjajnim partijama, sedam trojku najviše u karijeri, 24 poena, 10 asistencija i 7 skokova, inače Bol šutira preko 50% trojke u poslednjih šest mečeva. Hjuston se raspao u poslednjoj četvrtini, pogodili su 2 od 19 šuteva u finišu.

Lejkersi su igrali produžetak protiv Oklahome, ali i dobili ponovo, podsetimo protiv Detroita su morali da igraju dodatnih 10 minuta za pobedu. Bili su bez Dejvisa, Lebron je promašio šut za pobedu u regularnom delu, ali u overtajmu sedam poena u nizu za šampiona i sve je bilo gotovo. Lebron je završio sa 28 poena, 14 skokova i 12 asistencija, njegov treći tripl dabl u sezoni. Inače, gosti su vodili sa +11 u poslednjoj četvrtini, ali su se uplašili pobede 8:0 serija Lejkersa je vratila neizvesnost i na kraju ponovo dobili, kakac je karakter tima neka pokaže podatak da su ove sezone slavili u šest mečeva u kojima su bili u dvocifrenom zaostatku. Timovi igraju ponovo sutra, opet u Stejpls Centru.

Rezultati:

Šarlot - Hjuston 119:94
Čikago - Vašington 101:105
Memfis - Toronto 113:128
Dalas - Minesota 127:122
San Antonio - Golden Stejt 105:100
Feniks - Klivlend 119:113
Denver - Milvoki 112:115
LA Lejkers 119:112 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke