Jokić pao u MVP sudaru, Bogdanović STRAŠAN, Bil i Vestbruk na 70!

Autor: Boris Jovanović
subota 24.04.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Bez najboljheg Jokića, Denver je prosečan, Bogdanović igra u velikoj formi!

AP Photo/Tami Chappe
AP Photo/Tami Chappe

Povezane vesti

Težak poraz Denvera u San Francisku. U meču koji su mediji najavili kao sudar MVP kandidata, Stef Kari je nadigra Nikolu Jokića, ubacio je 32 poena za Voriorse, a dobio je i tehniču grešku što mu se retko dešava. Problem za Denver bila je povreda Vila Bartona posle 59 sekundi utakmnice, ali to nije razlog poraza. Navijači su skandirali "MVP" Kariju koji je pogodio 11 od 18 šuteva, 4 trojke, a imao je i 8 skokova.

Na drugoj strani, Jokić 19 poena, po 6 skokova i asistencija, nije puno ni šutirao 7 od 16, nije imao uticaj na igru kao obično, a kada je tako, Denver često ne može ničemu da se nada.

Dža Morant je odigrao sjajan meč u Oregonu, 33 poena, 13 asistencija, Dilon Bruks je dodao 25, Grizliji su u neizvesnoj završnici odneli pobedu, Nurkić koji je dao 26 poena je promašio ključni šut, Melton je osigurao pobedu za goste. 

Za Rasela Vestbruk tripl-dabl je navika, četvrti u nizu, 14 u 16 mečeva. Završio je sa 37 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Bredli Bil je dodao 33 poena, Oklahoma nije mogla ništa, Pokuševski 8 poena, 3 skoka, 2 blokade, ponovo loš procenat šuta...Inače za Vizardse ovo je sedma pobeda u nizu, definitivno ih je Vestbruk pokrenuo. U aprilu ima čudesne brojke, oko 22 poena, 14 skokova i 12 asistencima. Napravio je najviše tripl-dablova u NBA ove sezone, 28, na sedam je od prvog na večnoj listi, Oskara Robertsona. 

Hjuston se dobro držao, mada je to bilo više zahvaljujući promašajima Klipsa. Kada su gosti iz Los Anđelesa počeli da pogađaju u poslednjoj četvrtini sve je bilo brzo gotovo. Redži Džekson je ubacio tri uzastopne trojke u seriji 11:2 na startu poslednjeg perioda, posle toga su Klipersi preuzeli kontrolu. Pol Džordž je zavrpio sa 33 poena i 14 skokova. Inače, u trećoj četvrtini njegov tim je dao samo 11 koševa.

Šarlot je tukao Klivlend i oni su okrenuli u drugom poluvremenu, Majls Bridžis je ubacio 25 poena, imao 10 skokova, PiDžej Vašington i Teri Rozije su ubacili takođe po 25 koševa, a Grejem imao 10 asistencija. Kavsi nisu uspeli to da isprate u nastavku, za Hornetse ovo je tek druga pobeda u osam mečeva.

Kajri Irving je lođe šutirao, završio sa 20 poena, blizu tripl-dabla, ali ne mari, treći put ove sezone Netsi su tukli njegov bivši klub i vratili se na prvo mesto Istoka. U prva dva meča ovogodišnje "metle", Kajri je Keltima ubacio 67 poena, noćas je uz 20 poena imao 11 asistencija, 9 skokova i 4 ukradene lopte, pa se loše šutersko veče nije odrazilo na rezultat. Tejtum je ubacio 38 poena, ali od toga 25 u prvom delu, kasnije nije mogao da održi taj ritam, Boston je izgubio čak 19 lopti, to je glavni razlog poraza.

Durant i Harden na jednoj, odnosno Kemba Voker i Džajlen Braun na drugoj strani nisu igrali u derbiju.

I na kraju, pobeda Atlante u derbiju juga protiv Majamija.

Iako su imali problema sa povredama, bili bez Janga i Klinta Kapele, najboljeg skakača NBA, Bogdanović sa 21 poenom i Džon Kolins sa 20 vodili su tim do pobede. Atlante je peta na Istoju, 33-27, od kada su promenili trenera sve deluje mnogo bolje. Rezerve Galinari, Gudvin i Lu Vilijams su ugradili u pobedu 47 poena. Bogdanović je ubacio pet trojki, imao 8 asistencija i tri skoa, igra zaista na visokom nivou u drugom delu sezone, posle povrede.

Rezultati:

Atlanta - Majami 118:103
Bruklin - Boston 109:104
Šarlot - Klivlend 108:102
Hjuston - LA Klipers 104:109
Oklahoma - Vašington 109:129
Portland - Memfis 128:130
Golden Stejt - Denver 118:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke