Jokić po navici, veličanstveni Vučević!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 24.02.2016.
09:29
Izvor: Sportske.net

Novi dabl-dabl Nikole Jokića, junak večeri sjajni Crnogorac!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Prešlo mu je u naviku, novi dabl-dabl Nikole Jokića, uz 13 poena i isto toliko skokova, imao je i 6 asistencija, ali ponovo nije bilo dovoljno, Nagetsi su izgubili još jedan meč. Nisu našli rešenje za strašnog Kazinsa koji je ubacio 39 poena, bacanjima u poslednjem minutu priveo meč kraju.

Kingsi su imali čak 12 blokada,  pa se Džordž Karl radovao protiv bivšeg kluba.

Jokić je inače pogodio trojku na 10 sekundi pre kraja, vratio nadu domaćinu, na 110:112 Denver je imao šansu, ali je Kazins ukrao loptu Arturu i završio posao.

Nurkić nije igrao, Žo Lovernj je uz 10 poena imao i 6 skokova.

Uzbudljivo je bilo i u Juti, domaćin je preživeo 42 poena Hardena i dobio meč u produžetku. Gordon Hejvard je ubacio 28 poena, Juta je bila blizu pobede u regularnom delu, ali je trojka veteran Džejsona Terija Hjustonu donela produžetak.

Portland je nastavio da pobeđuje, u Oregonu su pali Netsi. Lilard i MekKolum su iskombinovali 68 poena (po 34) pa su na kraju Blejzersi stigli do šest pobede u nizu. Inače Lilard je postao prvi igrač koji je u pet uzastopnih mečeva ubacio više od 30 poena za Portland, još od Džofa Petrija na početku istorije ove franšize, 1970. godine. Na drugoj strani za Bruklin, po običaju najefikasniji Bruk Lopez sa 36 poena, gubili su sa dvadesetak razlike na startu treće četvrtine, ali i uspeli da se vrate u meč i na kratko preuzmu vođstvo. Ipak, na kraju nisu imali rešenje za sjajni bekovski par Blejzersa.



Nikola Vučević je protiv svog bivšeg kluba Filadelfije odigrao partiju sezone. Crnogorac je ubacio 35 poena, imao 9 skokova, njegov tim je stigao do četvrte pobede u poslednjih šest mečeva. I dalje se dobro drže, imaju šansu da uđu prvi put u plej of posle četiri sezone. U utakmici bez odbrana Vučevič koji je posle sezone u Siksersima otišao na jug je bio prevaga. Obožava da pobeđuje Filadelfiju, ali kaže da nema ništa lično u tome. Inače ovo nije rekord sjajnog Crnogorca, prošle godine u aprilu je Minesoti ubacio 37 poena.



Vašington je lakše nego što se očekivalo savladao Pelikanse, posle pauze Vizardsi igraju odlično, najviše zbog jake odbrane. Džon Vol je stigao do tripl -dabla, 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija, Marsin Gortat dodao 21 poen i 11 uhvaćenih lopti, njihov tim se odlepio posle poluvremena, treću četvrtinu su dobili sa 17 razlike. Entoni Dejvis je ubacio samo 9 poena, ali nije ni forsirao, imao je 20 skokova.

Rezultati:

Vašington - Nju Orleans 109:89
Filadelfija - Orlando 115:124
Denver - Sakramento 110:114
Juta - Hjuston 117:114 pr.
Portland - Bruklin 112:104

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 24.02.2016
11:25

Kazins ko Shek, svaki put kad igra leđima u reketu pravi faul. I sinoć na 10 sekundi pred kraj otima loptu Arturu uz čist faul, a sudije ništa.

avatar
Wednesday, 24.02.2016
14:51

Najneozbiljnije suđenje u NBA... Niti sviraju faulove, niti korake, ako je igrač malo veća zvijezda može da radi šta oće..

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 26.02.2016
12:46

Sramota, puštaju sve samo da bude atraktivno...80% zakucavanja i polaganja su koraci.