Jokić šutirao stolice, konaćno pravi KD! Embid bacio rukavicu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.01.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

Frustrirani Srbin iskalio bes posle preokreta u Bruklinu. Durant odigrao najbolju partiju posle povrede, Embid strašan protiv oslabljenog Majamija...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Netsi su konačno zaigrali košarku kakva se očekuje, i to bez Irvinga. Durant je odigrao najbolju partiju u novom klubu, 34 poena, 13 asistencija, 9 skokova, Brus Braun dodao 16 puta, pa su u Bruklinu pali Nagetsi. Jokić je završio sa 23 poena, 11 skokova i 8 asistencija, ovo je prvi poraz na turneji, gosti iz Kolorada su propustili šansu da prvi put odu iznad 50% ove sezone.

Stali su u drugom poluvremenu, dozvolili veliki preokret, Netsi su taj deo igre dobili sa 68:46. Srbin je frustriran igrom u drugom delu, posle serije 29:4 domaćih šutnuo stolicu, ni on sam posle prve četvrtine nije našao ni snage, ni energije da zaustavi pad tima, kao da su ostali bez daha.
Sparsi su na pravi način završili turneju, dobili četvrti put u pet mečeva, rival je bila Oklahoma. Ovo je bio njihov 2200. meč od kada su postali deo lige, 1976. godine. Napravili su samo četiri greške, Keldon Džonson je ubacio 16 poena, kod domaćina Pokuševski četiri poena, pet skokova. Tander nema pobedu kod kuće, izgubili su sva četiri meča, ali na strani je zazo skor 5-1. Sa neke strane loša je vest da naredna tri meča igraju na domaćem terenu.

Indijana je slavila protiv Voriorsa, ponovo je Sabonis dominirao, 18 poena, 14 asistencija, 6 skokova, dok je Majls Tarner ubacio 22 poena. Voriorsi nisu našli odgovor u reketu za Pejserse, Kari sa 20 poena bolji nego u prošlom meču, ali opet nisu to njegovi standardi.

Kad smo kod standarda, postavljaju ih Lejkersi, veći deo meča u Hjustonu bili su na +20, Lebron je za nešto više od tri četvrtine ubacio 26 poena, Dejvis dodao 19, nije bilo potrebe da se zvezde šampiona umaraju. Spustili su Roketse na 100 poena, Hardena na 16, "Brada" je loše šutirao, pa pravog otpora Roketsa nije ni bilo.

Juta je na povratku kući svratila u Ohajo, Klivlend opterećen povredama nije mogao ništa da učini, na kraju su zaleđeni na -30, Mičel je ubacio 27 poena, Klarkson i Bogdanović iskombinovali 41, pa su Džezeri turneju završili skorom 4-2.

Fantastična partija Džoela Embida 45 poena, nakon produžetka, Siksersi su srušili oslabljeni Majami. Kamerunac je nosio tim, ali je malo poznati Dakota Matijas pogodio ključni šut. Momak koga nije bilo na draftu i koji je pre dve godine potpisao dvodnevni ugovor sa filijalom i uspeo da ostane je na kraju presudio Hitu. Majami zbog zdravstvenih protokola bez najboljih igrača Batlera, Dragića, Adebaja. Bili su na pragu pobede, ali je Embid pogodio trojku za produžetak. Tajler Hiro je meč završio sa 34 poena, Robinson dodao 26, Gejb Vinsent iskoristio minute za 24 poena.
Utakmica između Čikaga i Seltiksa je odložena još juče zbog zdravstvenih protokola.

Rezultati:
Filadelfija - Majami 137:134
Bruklin - Denver 122:116
Klivlend - Juta 87:117
Hjuston - LA Lejkers 100:117
Oklahoma - San Antonio 102:112
Golden Stejt - Indijana 95:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke